Când banii aduc depresia: O soţie de milionar s-a sinucis pentru că bărbatul ei juca golf des

Bernadette McConchie, soţia milionarului britanic Neil McConchie, actualul director al companiei britanice Lloyd Fraser, s-a sinucis tăindu-şi gâtul pentru că el era pasionat de golf şi frecventa des acest club.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 12:47
Când banii aduc depresia: O soţie de milionar s-a sinucis pentru că bărbatul ei juca golf des

Când Bernadette McConchie, în vârstă de 59 de ani, a făcut gestul necugetat, soţul ei se afla într-o scurtă vacanţă, unde se întâlnise cu partenerii săi din club pentru a juca golf. Bernadette, în ciuda faptului că dusese o viaţă lipsită de griji alături de soţul ei şi, de curând devenise şi bunică, suferea de depresie, de mai mulţi ani.

Ea avusese o tentativă de sinucidere cu opt zile înainte de gestul final, luând o supradoză din pastilele prescrise de medic pentru boala ei, în timp ce Neil era în Portugalia, în vacanţa de golf. A fost salvată de ceilalţi membri ai familiei sale, care au descoperită aproape leşinată şi au dus-o la spital. Bernadette le-a spus atunci medicilor că recursese la acest gest pentru că era supărată pe soţul ei care plecase de două zile să joace golf în Portugalia, scrie Daily Mail.

Imediat după ce a aflat că a vrut să se sinucidă, Neil a renunţat la vacanţă şi a venit să fie alături de ea şi a stat cu ea la spital până a fost externată. Dar pe Bernadette, acest gest nu a impresionat-o. După o săptămână, a făcut a doua încercare de sinucidere, dar mult mai violentă. Bernadette s-a dus în bucătărie, a luat un cuţit şi şi-a tăiat gâtul. Neil şi copiii cuplului, Maria, în vârstă de 32 de ani şi Connor, în vârstă de 30 de ani, nu au mai avut ce să-i facă. Zăcea moartă, într-o baltă de sânge.

Bernadette şi Neil erau căsătoriţi de 35 de ani. „95% din viaţa ei a fost fericită, răsfăţată şi lipsită de griji”, a spus Neil, dar cu toate acestea, „s-a îmbolnăvit de depresie”. El a mai povestit că, după prima tentativă de sinucidere, Bernadette devenise „agitată” şi „retrasă”, parcă s-ar fi ascuns de familie şi prieteni.