Când este aniversarea google: Motorul de căutare şi-a schimbat logo-ul

Când este aniversarea google: Pentru aniversarea Google, motorul de căutare și-a schimbat logo-ul, la fel cum o face în cazul oricărui eveniment important. Google aniversează 17 ani de la lansare.    
Filip Stan
27 sept. 2016, 03:10
Când este aniversarea google: Motorul de căutare şi-a schimbat logo-ul

CAND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Compania Google, deținătoarea celui mai important motor de căutare din lume, aniversează duminica 17 ani de la înființare. Ca de obciei, Google a lansat un logo special pe prima pagină a motorului de căutare, logo în care apar doua baloane si un computer cu un coif de sarbatoare.

CAND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE.  Motorul de căutare GOOGLE şi-a modificat logoul pentru a marca cea de-a 17-a aniversare a sa. În noul GOOGLE DOODLE apar, printe altele, un computer cu coif și două baloane.

CAND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE: Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

CAND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE.  Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia. Zi mare pentru titanul internet Google: compania implineste astazi 17 ani. Infiintata de Larry Page si Sergey Brin in anul 1998, Google sarbatoreste aniversarea, ca in fiecare an, printr-un Doodle. Cateva fapte interesante din istoria firmei si a motorului de căutare Google inventat de aceasta.

1. Fratele lui Larry Page – Karl – în anii ’90 a contribuit la lansarea companei eGroups, care in 2000 a fost cumparata cu o jumătate de miliard de dolari de catre Yahoo. Chiar dacă nu ar fi existat Google, probabil ca Larry Page ar fi lucrat în industria de Internet împreună cu fratele său.

2. Larry Page și Sergey Brin au crezut că rezultatele aplicării în practică a PageRank-ul vor servi ca bază pentru teza lor de doctorat. Până la începutul anului 1997, Paige a dezvoltat un motor de căutare rudimentar numit BackRub, care prelucra link-uri către pagini web.

3. Larry Page și Sergey Brin au fost gata să-și vândă motorul de cautare pentru 1 milion de dolari în 1997. Ei au mers în Silicon Valley unde l-au oferit Yahoo, care insa a respins oferta. În 2002, Yahoo s-a razgandit si a oferit fondatorilor Google 3 miliarde de dolari pentru motorul de cautare dar, de data aceasta, Yahoo a fost trimis la plimbare.

4 . Anual, Google.com genereaza in jur de 1.000 de “doodles” – desene dedicate unui subiect , încorporate în logo-ul companiei. Primul “doodle” a aparut atunci cand fondatorii companiei au plecat la un festival și au anuntat ca nu vor fi în măsură să remedieze rapid orice problema tehnica.

5 . Din 2010 Google cumpara o firma/luna.

6 . Atunci cand compania a ajuns la 40 de angajati, a fost angajat un bucatar propriu.

7 . Gmail poate fi utilizat în peste 50 de limbi. 8 . Aproximativ 1.000 de angajați Google au devenit milionari în 2004, când compania a facut o emisiune de actiuni. Una dintre cei norocosi a fost si maseuza care a lucrat la Google în 1999.

9 . Butonul “Mă simt norocos” costa Google 100 de milioane de dolari anual.

10 . Fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, detin doar 16% din companie, dar care le oferă o avere combinată de 46 miliarde de dolari.

11 . Compania ar putea avea numele Googol, dacă cineva nu ar fi scris gresitGoogle.

12 . Numele Google este derivat dintr-un un termen matematic “googol”, care exprima un numar compus dintr-o cifra urmata de 100 de zerouri.

13 . Fiecare birou Google are elemente de design ale tarii in care se afla. 14 . Dacă o sa calculam cate video-uri vizualizeaza utilizatorii YouTube într-o lună, va rezulat 450.000 de ani. 15 . Serviciul Gmail a fost lansat pe 1 aprilei 2004, de ziua pacalelilor.

Aniversarea Google – cum a început totul

Când este aniversarea google: Totul începe în ianuarie 1996, când Larry Page și Sergey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford, au inițiat un proiect de cercetare în domeniul motoarelor de căutare și a indexării datelor de pe Internet. Acest proiect a pornit din dorința celor doi de a demonstra că sistemul utilizat pentru indexarea datelor la momentul respectiv era inferior celui gândit de ei. 

În loc să indexeze și să clasifice informația în funcție de numărul de căutări înregistrat asupra unui termen, Google indexa și clasifica informația în funcție de relația între termenul căutat și pagina de Internet unde acesta apărea. 

De aniversarea Google învățăm și de unde provine numele acestei companii care a fost înregistrată pe 4 septembrie 1997, având sediul principal într-un garaj. BackRub a fost numele original al motorului de căutare, nume care face referire la sistemul de indexare și clasificare, prin backlink. Numele final a fost ales cu referire la cuvântul googol, care este denumirea numărului reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Voia să însemne că motorul va fi capabil să indexeze o foarte mare cantitate de informații. 

În timp, motorul de căutare a căpătat o popularitate imensă, lucru care a permis extinderea companiei și crearea de noi produse, dar și achiziționarea unor companii mai mici. Google a devenit atât de mare încât, anul acesta, compania a fost nevoită să-și schimbe numele.

Astfel compania Google a devenit Alphabet, iar motorul de căutare Google, care aniversează duminică 17 ani, este doar unul din zecile de produse pe care le dezvoltă gigantul american. 

Vizavi de afacerile care vor continua să activeze sub umbrela Google, acestea vor fi: căutare, reclame, hărţi, aplicaţii, YouTube şi Android.

DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Fiica Loredanei Groza arată senzațional la 27 de ani! Elena Boncea a făcut furori pe podium, pentru o cauză nobilă!
Fanatik.ro
Scandal în Franța cu George Simion şi o româncă în prim plan. „Ce mesaj aveți pentru părinții copiilor cu autism?”. Reacția candidatului AUR: „V-a trimis USR”. Video
Capital.ro
România a pierdut un actor inconfundabil. Românii l-au urmărit în toate filmele. A fost un simbol al comediei
Playtech.ro
Viteza maximă ideală cu care să conduci pe un drum național. Consumul de carburant scade cu 30%
DailyBusiness
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
Adevarul
„Vaccinurile inverse”: soluția revoluționară pentru bolile autoimune și alergii. Un nou „Sfânt Graal” al medicinei
wowbiz.ro
BREAKING NEWS! Încă un mare actor a murit, după Cristina Deleanu
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Vei vrea să faci armata! Oferte de nerefuzat pentru voluntari de la MApN
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Ploi torențiale, furtuni și ninsori în acest weekend, în România. Ce județe sunt vizate
Cancan.ro
Piedone, genialul! Cum i-a prins cu minciuna șeful ANPC pe angajații unui restaurant din Delta Dunării
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut geniul filmului. A fost cel mai cunoscut din țară. Toți românii l-au îndrăgit. Nu poate fi uitat niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat
Delia a anunțat pe cine va vota în turul doi.”Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați”
MediaFlux
Papa Leon trage un semnal de alarmă: „Tinerii suferă în tăcere, copleșiți de singurătate”. Ce soluții propune
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
TikToKrația: Comisia Europeană acuză din nou algoritmii că dictează ce gândim, în plină democrație