Când este recomandat să te întorci la serviciu, după ce ai născut

Nasterea unui copil este un eveniment extrem de important in viata unei femei, dar si foarte solicitant, asa ca recuperararea poate fi destul de grea. Majoritatea ginecologilor si obstetricienilor recomanda ca proaspata mamica sa astepte cel putin 6 saptamani inainte de a se intoarce la activitatile ei cotidiene de dinainte de nastere.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 21:39
Când este recomandat să te întorci la serviciu, după ce ai născut

Primele zile dupa nastere pot fi extrem de dureroase. Extenuarea, privarea de somn, energia pierduta in timpul travaliului si al nasterii sunt foarte comune in primele saptamani de la nastere. Daca exagerezi cu treburile (chiar si cele casnice) imediat dupa nastere pot surveni hemoragii grave si chiar infectii care necesita spitalizare. Este foarte important ca o mamica sa urmeze sfaturile medicilor dupa nastere. Unii ginecologi recomanda 6 saptamani de repaus, iar altii cel putin 12 saptamani.

Inainte de a te intoarce la serviciu, iata un set de intrebari la care ar trebui sa dai un raspuns sincer.

– Cate ore vei munci? Nu intotdeauna se respecta programul de 8 ore, asa ca orele suplimentare iti pot accentua starea de extenuare.

– Cat de solicitant fizic este job-ul tau? Daca in fisa postului scrie ca trebuie sa ridici diverse greutati, sa te cateri etc. va trebui sa te mai gandesti o data. Esti sigura ca poti face fata si unui bebelus, si unor sarcini atat de grele la serviciu?

– Cat de flexibil este programul tau? Daca la locul de munca de munca ti se permite sa ai un program flexibil pe care sa ti-l faci singura in functie de nevoile bebelusului, eventual sa lucrezi si de acasa, atunci poti lua in calcul varianta de a te intoarce mai devreme la serviciu.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro