Când încep antrenamentele piloţilor ucraineni pe aeronavele F16. Klaus Iohannis: „La sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre începerea antrenamentelor piloților ucraineni pe aeronavele F16, că acestea vor ncepe la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult.
Alina Costache
17 iul. 2023, 18:57
Când încep antrenamentele piloţilor ucraineni pe aeronavele F16. Klaus Iohannis:

„Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructor foarte performanţi şi să avem aici un proiect de success pentru Armata Română”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis a promulgat legea. Schimbare majoră pentru şoferi din acest weekend, ce noutăţi vin în Cod Rutier 2023

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă poate avansa o dată privind începerea antrenamentelor pe aeronavele F16 ale piloţilor ucraineni. ”Este posibil să se înceapă deja în august, dar nu cred că are multă valoare să spunem acum o dată. Este un process care pentru noi este important şi este important să se menţină. Noi nu antrenăm piloţi din august până în septembrie, ci începem, la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult”, a spus preşedintele.

”Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructor foarte performanţi şi să avem aici un proiect de success pentru Armata Română”, a completat preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis transmite că obiectivul României la Summitul de la Vilnius a fost îndeplinit: „Pentru orice ameninţare de securitate ce ar putea afecta România, NATO are un răspuns pe măsură pregătit”

Klaus Iohannis: „Am adoptat noi planuri de apărare ale NATO, care oferă cel mai înalt nivel de securitate pentru Flancul Estic la Marea Neagră, inclusiv pentru România”

Klaus Iohannis a vorbit despre constituirea unui hub regional de antrenament pentru piloții români de F16 și zilele trecute, când a prezentat concluziile Summit-ului NATO de la Vilnius.

„Deciziile noastre de la acest Summit au demonstrat fără echivoc soliditatea legăturii transatlantice și unitatea aliată. În ceea ce privește postura NATO de descurajare și apărare, în mod cert facem un pas decisiv în direcția consolidării securității aviate. Am adoptat noi planuri de apărare ale NATO, care oferă cel mai înalt nivel de securitate pentru Flancul Estic la Marea Neagră, inclusiv pentru România. Astfel, pentru orice amenințare de securitate care ar putea afecta România, Alianța are un răspuns pe măsură pregătit.

Ne-am asigurat că există cadrul pentru creșterea grupurilor de luptă la nivel de brigadă prin forțe de întărire dacă situația o va impune. Totodată, vom accelera procesele legate de prepoziționarea de echipamente. Am mulțumit tuturor aliaților prezenți în România pentru contribuțiile lor și am salutat anunțul Spaniei de a disloca militar în România”, a declarat Iohannis.

Spynews
Horoscop joi, 6 iunie 2024: Berbecii vor descoperi cauza unui blocaj sau soluția de continuare a unui proiect
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
Ei sunt românii care vor primi mai mulți bani de la stat. Ajutorul s-a majorat cu 7.400 de lei
Capital.ro
A murit marea doamnă a României. A fost o emblemă a țării
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel în tinerețe. Cristi Borcea a făcut “infarct” când a văzut pozele
DailyBusiness
Surpriza zilei pentru șoferii din România! Ieftiniri masive ale carburanților!
Adevarul
Putin, o nouă amenințare cu războiul nuclear. Ce spune liderul de la Kremlin despre posibilitatea de a înarma „dușmanii” Occidentului
Spynews
Xtra Night Show. Pe numele lui ar fi ajuns casa de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu. Ar fi obținut-o în condiții dubioase: ”Foarte isteață” / VIDEO
Spynews
Star Matinal. Aris Eram, accidentare gravă la sala de fitness. Fostul concurent de la America Express, de urgență la spital: „M-au cusut” / VIDEO
Evz.ro
Mel B, scandal cu fostul soț. Proces de 5 milioane de dolari
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Simona Halep a făcut anunțul momentului: cine e perechea sportivei! Imaginea cu cei doi, înainte să meargă împreună la Cluj
wowbiz.ro
„Tu cauți” Cristina Ciobănașu, criticată pentru mesajul postat după nunta lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu! Ce au observat internauții?
Cancan.ro
Cum a ajuns să arate mormântul Denisei Răducu, la 7 ani de la moartea sa. O fană a filmat totul: „Acum au uitat-o…”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
„Măcar pot să plâng pe sicriul ei”. Mama Patriziei Cormos vorbește, cu lacrimi în ochi, despre filmarea în care fiica ei se îneca: „Toată lumea a filmat-o și nimeni nu a salvat-o”
Capital.ro
VERDICT pentru Elena Udrea. Decizia este irevocabilă
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ilie Năstase și a Amaliei Năstase! Apariția de la Paris cu care a întors toate privirile
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre tinerii stropiți cu acid, în Călărași! Băiatul era urmărit: Am găsit roata tăiată cu un cuțit
substantial.ro
Tu știi cum să pariezi la Euro 2024? Ghid actualizat 2024
MediaFlux
SE DAU BANI de la stat pentru aceste persoane. Bugetul a fost suplimentat cu 20 de milioane de euro
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'