Când încep înscrierile la grădiniţă. Calendarul anunţat de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni seară că înscrierile la grădiniță încep în 8 iunie, iar reînscrierile în 25 mai. Instituția a anunțat pe pagina de Facebook că a aprobat calendarul de înscriere în învățământul preșcolar, fără a da însă mai multe detalii.

04 mai 2020, 19:25
Când încep înscrierile la grădiniţă. Calendarul anunţat de Ministerul Educaţiei

Iată Calendarul de înscriere

25 mai – 5 iunie – etapa de reînscriere la grădiniță

8 iunie – 3 iulie – etapa I de înscriere la grădiniță

20 iulie – 10 august – etapa a II-a de înscriere la grădiniță

11- 31 august – „corecturi”

Este primul anunț oficial făcut de Ministerul Educației privind înscrierile la grădiniță, după ce școlile din România au fost închise în 11 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică seară, la Digi 24, că înscrierea la grădiniță și la clasa pregătitoare se va face online.

„Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a spus Anisie.

Citeşte şi Cum se încheie mediile elevilor în acest an şcolar. Ministerul Educaţiei a aprobat situaţiile pentru fiecare ciclu