Cum se încheie mediile elevilor în acest an şcolar. Ministerul Educaţiei a aprobat situaţiile pentru fiecare ciclu

Ministerul Educației a aprobat măsurile cu privire la reluarea cursurilor după încheierea stării de urgență. Așa cum a declarat ministrul Educației, vor veni la școală numai elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, începând cu 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Vor fi maximum 10 elevi într-o clasă, cu mască și mănuși, iar clasele vor fi dezinfectate după fiecare grupă.

28 apr. 2020, 20:19
Cum se încheie mediile elevilor în acest an şcolar. Ministerul Educaţiei a aprobat situaţiile pentru fiecare ciclu

Documentul aprobat de Ministerul Educației prevede că elevii care nu au calculatoare sau acces la internet vor fi sprijiniți de autoritățile locale și vor primi cel puțin o dată pe săptămână sarcini de lucru și resurse educaționale.

Ministerul Educației aduce precizări privind modalitățile de încheiere a situației școlareDocumentul arată că pentru învățământul ante-preșcolar și preșcolar nu este cazul încheierii situației, dar activitățile cadrelor didactice continuă și acestea mențin legătura cu copiii.

Segmentul de vârstă corespunzătoare acestor niveluri este însoțit de cele mai mari riscuri, atât în organizarea procesului educațional din unități, cat și din cauza faptului că majoritatea copiilor sunt însoțiți, spre unități, de persoane cu risc sau care prezintă risc pentru contacte în cadrul unităților de învățământ„, scrie în documentul MEC, consultat de hotnews.ro.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: „Măsurile au fost adoptate şi de alţi ţări”. Gradiniţele, şcolile şi universităţile, închise până în toamnă

Cum se încheie mediile în învăţământul primar:

Situația 1: Dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.

Situația 2: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online.

Situația 3: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4: Dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.

Citeşte şi ZILE LIBERE pentru părinţi pe perioada şcolilor închise. TREI LUNI de concediu plătit de stat pentru sute de mii de angajaţi

Cum se încheie mediile la învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional:

Situația 1: Dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al II-lea, se încheie media cu aceste note.

Situația 2: Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online, pentru a doua notă

Situația 3: Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă pentru semestrul al II-lea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4: Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea media anuală devine media semestrului I

Situația 5: Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigență).