Maraton de vaccinare în mai, în Bucureşti. Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „Va fi nevoie doar de cartea de identitate”

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că maratonul de vaccinare din Bucureşti va începe în prima săptămână a lunii mai. Astfel de evenimentele pentru a încuraja imunizarea împotriva COVID-19 vor avea loc şi în Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova.

24 apr. 2021, 23:43
Maraton de vaccinare în mai, în Bucureşti. Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „Va fi nevoie doar de cartea de identitate”

Colonelul Valeriu Gheorghiţă a explicat când începe maratonul de vaccinare în Bucureşti. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că vor fi organizate două zone în Capitală unde oamenii pot veni să se vaccineze.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Dr. Gheorghiţă a explicat că a avut discuţii cu rectorii universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară pentru a sprijini campania de vaccinare.

„Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe discuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România. Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță, conform sursei citate.

Citeşte şi: Mai multe restricţii din Timişoara se ridică în contextul scăderii ratei de infectare. Se deschid restaurantele în interior şi sălile de fitness

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai precizat că maratonul de vaccinare va continua şi în Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova.

Zeci de oameni au stat la coadă în Timişoara pentru a se vaccina anti-COVID în cadrul Maratonului Vaccinării, campanie desfăşurată pe parcursul a trei zile la Timişoara. Cei care vor să se imunizeze cu serul de la Pfizer nu au nevoie de programare, se pot vaccina doar cu buletinul. Comitetul de Vaccinar a anunţat, sâmbătă, că la Maratonul Vaccinării s-au vaccinat deja 2.300 de persoane, din care 305, pe parcursul nopţii.

„Azi în Timișoara, din mai în toată țara! 2.300 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul Maratonului vaccinării de la Timișoara. Alese felicitări timișorenilor!

Vaccinarea se face fără programare, iar vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer.
Maratonul vaccinării a început vineri după amiază la Centrul Regional de afaceri Timișoara, Bd. Eroii de la Tisa nr. 22.

Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România”, a anunţat Comitetul de vaccinare, pe Facebook.

Citeşte şi: Maratonul Vaccinării continuă. 2.300 de români imunizaţi contra COVID-19 la Timişoara