Maratonul Vaccinării continuă. 2.300 de români imunizaţi contra COVID-19 la Timişoara

Cozi uriase la vaccinare în orasul iesit din carantină! Zeci de oameni stau si acum la coadă în Timişoara pentru a se vaccina anti-COVID în cadrul Maratonului Vaccinării, campanie desfăşurată pe parcursul a trei zile la Timişoara. Cei care vor să se imunizeze cu serul de la Pfizer nu au nevoie de programare, se pot vaccina doar cu buletinul. Comitetul de Vaccinar a anunţat, sâmbătă, că la Maratonul Vaccinării s-au vaccinat deja 2.300 de persoane, din care 305, pe parcursul nopţii.

24 apr. 2021, 15:47
Maratonul Vaccinării continuă. 2.300 de români imunizaţi contra COVID-19 la Timişoara

UPDATE: 2.300 de persoane s-au vaccinat până acum al Maratonul vaccinarii de la Timișoara

„Azi în Timișoara, din mai în toată țara! 2.300 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul Maratonului vaccinării de la Timișoara. Alese felicitări timișorenilor!
Vaccinarea se face fără programare, iar vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer.
Maratonul vaccinării a început vineri după amiază la Centrul Regional de afaceri Timișoara, Bd. Eroii de la Tisa nr. 22.
Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România”, a anunţat Comitetul de vaccinare, pe Facebook.

……………………………………………………………

Maratonul Vaccinării continuă. Circa 1.500 de români au fost imunizaţi contra COVID-19 în mai puţin de 24 de ore în Timişoara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Sute de timişoreni s-au aşezat încă de vineri după amiaza la coadă pentru a se vaccina împotriva COVID-19 în cadrul  Maratonului Vaccinării, deschis pentru trei zile la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Aici au fost amenajate  30 de fluxuri cu peste 500 de voluntari medici, asistenţi şi studenţi medicinişti, pregătiţi să administreze cele 10.000 de doze de ser Pfizer, care pot fi suplimentate, dacă va fi nevoie.

Citeşte şi: De ce a scăzut numărul cazurilor noi COVID în România. Explicaţia îngrijorătoare a specialiştilor

„Este un pas spre libertate, să deschidem Timişoara şi de ce nu, şi România. Este un pas pe care-l facem cu speranţa că ne vom putea vedea la spectacole, pe terase, cu prietenii. Trebuie să ne recâştigăm viaţa şi să fim uniţi”, spunea managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, citat de Agerpres.

„Vrem să resuscităm spiritul vaccinării în Timişoara, în zona de vest şi dacă se poate, şi în România. (…). În premieră, am obţinut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare pe platformă. (…). Sunt peste 500 de voluntari care au făcut această acţiune şi sperăm cu aceasta să ne apropiem de limanul normalităţii şi al libertăţii”, a spus dr. Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi iniţiatorul proiectului.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 23 aprilie 2021. Alţi 90.000 români s-au imunizat în ultimele 24 de ore