Când începe programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 și cum se fac înscrierile

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" 2023 începe în data de 5 mai. Suma pe care statul o dă românilor și bisericilor care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice este de 20.000 de lei.

06 apr. 2023, 15:30
Când începe programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 și cum se fac înscrierile
Se schimbă regulile pentru programul ”Casa Verde Fotovoltaice”.

Casa Verde Fotovoltaice 2023 vine cu modificări în acest an. Panourile solare se vor putea instala doar la adresa din buletin, iar înscrierile se vor face pe fiecare regiune în parte.

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Durata de înscriere pe regiune e de doar două zile. Bugetul disponibil pe fiecare zonă se calculează în funcție de numărul de case intabulate.

Citește și Casa Verde Fotovoltaice 2023. Care sunt actele de care ai nevoie. Președintele AFM: „Primul venit, primul servit!”

Ca să se înscrie, românii trebuie să intre pe o aplicație de pe site-ul AFM, unde au de încărcat o copie după buletin și extrasul de carte funciară. După ce intră banii în program, aceștia mai au de depus mai multe documente legate de locuință cu ajutorul instalatorului. Suma de bani pentru români rămâne ca anul trecut, 20.000 de lei, iar cu aceștia își pot cumpăra panouri fotovoltaice cu o putere de 3kwh.

Există și o serie de schimbări cu care vine acest program. Bisericile vor primi bani din partea statului, iar românii pot să instaleze panouri fotovoltaice doar la adresa din buletin.

Citește și Panouri fotovoltaice doar cu buletinul. Programul Casa Verde vine cu modificări importante faţă de anii trecuţi

Ministrul Tanczos Barna a precizat că vor fi cerute mai puține documente pentru înscrierea în program. Astfel, se vor scurta procedurile prin reducerea numărului documentelor necesare. Pe lângă buletin și extrasul de carte funciară nu va mai fie nevoie de alt document.

„Beneficiarul nu are voie să aibă datorii la stat, dar acest lucru este deja normal și este o condiție obligatorie. Vom lansa programul mai mult ca sigur pe regiuni pentru a evita supraîncărcarea sistemului informatic. Interesul este deosebit de mare și pentru a evita supraîncărcarea platformei informatice vom lansa programul pe regiuni pentru a reduce numărul de accesări în aceeași zi. Vom aloca sumele în funcție de numărul de cetățeni care locuiesc în zona respectivă, proporțional, din bugetul total pentru a nu discrimina sau pentru a dezavantaja sau avantaja nicio regiune”, a menționat Tanczos Barna.