Casa Verde Fotovoltaice 2023. Care sunt actele de care ai nevoie. Președintele AFM: „Primul venit, primul servit!”

Prin programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023” statul va finanța cu maximum 20.000 de lei românii care își montează panouri fotovoltaice. Care sunt actele necesare pentru a te înscrie în program.
Alina Costache
31 mart. 2023, 17:29
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Care sunt actele de care ai nevoie. Președintele AFM: „Primul venit, primul servit!”

Prin programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023, care va fi lansat de Ministerul Mediului la începutul lunii mai, statul va finanța cu maximum 20.000 de lei românii care își montează panouri fotovoltaice de cel puțin 3 kW pe casă. Beneficiarul va trebui să plătească 2.000 lei. Suma este cu 500 de lei mai mică față de programul pregătit acum la Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: Modificare majoră în programul “Casa Verde Fotovoltaice” 2023. Veniţi şi luaţi lumină ieftină de la biserică!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul „Casa Verde“ pentru panouri fotovoltaice va fi lansat pe regiuni, pentru a evita numărul mare de accesări într-o zi. Interesul românilor pentru acest proiect a crescut foarte mult, astfel că s-au produs niște modificări față de proiectele derulate în anii anteriori.

Președintele AFM a explicat acum care sunt actele care sunt necesare pentru înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 și, de asemenea, care este procedeul pe care cei interesați trebuie să îl urmeze, pentru a accesa fonduri pentru montarea panourilor fotovoltaice. Acesta a subliniat că există un număr limitat de locuri, așadar se va merge pe principiul „Primul venit, primul servit!”.

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Care sunt actele necesare

”Persoanele fizice vor avea la dispoziție aceeași platformă electronică, o aplicație dezvoltată de Administrația Fondului pentru Mediu, în care se vor înscrie tot cu un minim de documente necesare eligibilității cheltuirii banilor și anume:

1. Un buletin care trebuie să fie valabil la momentul înscrierii în aplicație.

2. Certificatele privind taxele, atât cele locale, cât și cele fiscale, deci atât la bugetul local, cât și la bugetul general.

3. Un extras de carte funciară pentru a dovedi proprietatea imobilului unde se instalează sistemul fotovoltaic.

Doar patru documente, atât vor fi necesare. Un lucru important pe care trebuie să îl știe toți cei care vor aplica este că aceste documente trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicație, deci în momentul în care orice persoană vrea să se înscrie în aplicație cu o cerere de finanțare, toate aceste documente trebuie să fie în perioada lor de valabilitate.

Următorii pași

După ce persoana fizică înscrie în aplicație documentele și se vor epuiza fondurile, vom face publică lista cu firmele acreditate să monteze panourile și în același timp acestora le vom face cunoscută lista persoanelor care s-au înscris în cadrul programului.

Primul venit, primul servit!

Foarte important, pentru a nu mai avea probleme cu aplicația informatică, așa cum am avut în sesiunea trecută, de această dată înscrierea în program se va face pe regiuni. Fiecare regiune de dezvoltare din cele 8 va avea alocate 2 zile pentru înscrierea persoanelor în aplicația respectivă.

Persoana își alege firma de instalare

După ce se termină această perioadă de înscriere a persoanelor pentru că s-au terminat banii, au o perioadă de 90 de zile în care trebuie să semneze contracte cu firmele de instalare. Persoana își alege firma de instalare, nu mai este ca data trecută când persoana trebuia întâi să se ducă la o firmă de instalare și firma o înscria în aplicația Fondului pentru Mediu. Acum oamenii se înscriu în program și își vor alege singuri în funcție de condiții și în funcție de discuțiile pe care le vor avea cu fiecare instalator în parte, își vor alege singuri firmele cu care vor să instaleze sistemele.

Vor avea 90 de zile pentru a face acest lucru. În aceste 90 de zile, firma de instalații care va participa la program va face evaluarea persoanei fizice, adică a celor patru documente pe care vi le-am spus mai devreme”, a explicat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM.

Citește și: Noi reguli ale programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce trebuie să ştie românii care vor să îşi alimenteze casa cu energie verde

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Rusia va ATACA România? S-a anunțat în seara aceasta: Și-ar dori
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Ajutoare de 30.000 de lei pentru o categorie de români! Cum poți încasa banii
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Acest exercițiu de matematică a pus pe jar internetul! Sigur nu vei putea găsi logica acestui șir de calcule
Capital.ro
Complet ILEGAL în România. Niciun șofer nu are dreptul. Amendă 3.000 lei pe loc
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'