Când îşi vor primi salariile compensatorii minerii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara

Minerii concediaţi de la Complexului Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile compensatorii pe data de 5 august. Anunţul a fost făcut de administratorul special al CEH, după ce s-a întâlnic cu ministrul Energiei.

30 iul. 2021, 23:20
Când îşi vor primi salariile compensatorii minerii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara

Când îşi vor primi salariile compensatorii minerii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara. Administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a anunţat vineri, după întâlnirea cu ministrul Energiei şi cu reprezentanţii Sindicatului Muntele, că minerii concediaţi îşi vor primi salariile compensatorii pe data de 5 august.

Când îşi vor primi salariile compensatorii minerii concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara

Citeşte şi Scandal în fata casei lui Ion Iliescu la 31 de ani de la Mineriadă: Locul tău este la gunoi!

„Pe data de 5 august, aşa cum am precizat, se virează salariile compensatorii (într-o singură tranşă) pentru toate persoanele disponibilizate. A fost adoptată, şi publicată în Monitorul Oficial, Hotărârea pentru plata veniturilor în completare pentru cei ce s-au disponibilizat. Pentru toţi angajaţii CEH, în 5 august se virează salariile şi prima pentru Ziua Minerului, conform Contractului Colectiv de Muncă”, a transmis vineri administratorul special al CEH pe pagina de Facebook.

Acesta a mai precizat că săptămâna viitoare va fi pregătit un material ce va fi înaintat Ministerului Energiei şi, ulterior, comisarilor europeni, tema acestuia fiind viitorul complex energetic din Valea Jiului.

Referitor la situaţia Termocentralei Mintia, Cristian Roşu a spus că există mai mulţi investitori interesaţi de aceasta şi că uzina electrică va produce energie în perioada următoare.

Reamintim că 1.477 de angajaţi ai CEH au fost concediaţi colectiv, în a doua decadă a lunii iulie, fiecare dintre aceştia beneficiind de o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10%.

Dintre persoanele disponibilizate, aproximativ 700 au fost angajaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce înseamnă că aproape toţi salariaţii au fost concediaţi colectiv. Diferenţa o reprezintă personal care şi-a desfăşurat activitatea în exploatările miniere din Valea Jiului, potrivit Agerpres.

CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, la care se adaugă minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

Citeşte şi Minerii au ieşit, din nou, în stradă. Sute de oameni protestează în faţa Complexului Energetic Oltenia


loading...
Partenerii noștri