De când pot să schieze românii în sezonul de iarnă 2023-2024. Când se deschid pârtiile în Poiana Brașov

Iarna se apropie cu pași repezi pe măsură ce temperaturile continuă să scadă în toată România. Românii au început deja să se gândească la vacanță de iarnă și abia așteaptă să scape de rutina zilnică și de aglomerația din orașe.

09 oct. 2023, 20:44
De când pot să schieze românii în sezonul de iarnă 2023-2024. Când se deschid pârtiile în Poiana Brașov

Majoritatea turiștilor sunt nerăbdători să se bucure de sezonul rece într-un loc precum Poiana Brașov.

Primarul orașului Brașov, Allen Coliban a declarat că până în data de 15 noiembrie lucrările la pârtiile de schi ar trebui să fie finalizate. „Suntem în plin proces de pregătire a sezonului de schi 2023 -2024, operatorul cu care Primăria are contract (Comprest S.A.) are termen ca până la jumătatea lunii noiembrie să finalizeze tot ceea ce înseamnă funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, montarea elementelor de siguranță, realizarea semnalizărilor, ratracurile să fie funcționale”, a transmis primarul Brașovului, Allen Coliban.

Avansarea lucrărilor depinde de cât de tare vor scădea temperaturile în perioada următoare și cât de curând va ninge, astfel încât turiștii să se poată bucura de schi.

Citește și: Cea mai veche cabană turistică din România a împlinit 140 de ani! Care este istoria pensiunii din Poiana Brașov

În ceea ce privește prețurile, care reprezintă un aspect important, primarul menționează că își dorește ca tarifele să rămână accesibile pentru toată lumea.

„Obiectivul nostru în această negociere este să avem acele tarife care să permită cât mai multor iubitori ai sporturilor de iarnă, mai ales brașoveni, să se bucure de cel mai bun domeniul schiabil din România”, a mai spus primarul.

„Sperăm ca anul acesta în masivul Postăvarul să vină iarna mai repede decât sezonul trecut, iar brașovenii și turiștii să aibă posibilitatea să schieze mai mult decât în sezonul precedent. Urmează discuțiile cu operatorul de transport pe cablu pentru a aproba tarifele de transport, a explicat Allen Coliban.

În prezent, în Poiana Brașov se schiază doar în partea superioară a masivului Postăvaru.

Citește și: Daniela, tânăra izbită de un copac în timp ce era trasă cu maşina într-un colac pe zăpadă, în Negreşti-Oaş, a murit

Stațiunea Negrești Oaș își deschide și ea porțile pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Stațiunea de schi de la Luna Șes preconizează că ar putea să își deschidă porțiile pe la jumătatea lunii decembrie. Toate lucrările au fost finalizate, de la alimentarea cu energie electrică și apă până la pârtia de schi, telescaunul sau tunurile pentru zăpadă artificială.

La Bușteni sezonul de schi a început. Se schiază în condiții bune pe pârtia Kalinderu. Sinaia este cunoscută pentru pârtiile sale de schi, care oferă o gamă largă de opțiuni pentru iubitorii sporturilor de iarnă. În acest moment sunt 16 pârtii de schi omologate, cu peste 16 kilometri schiabili. În prezent la Sinaia sunt Sinaia 8 instalații și 9 pârtii deschise.