Când se acordă stimulentele pentru persoanele cu handicap şi familiile monoparentale. Primarul Nicuşor Dan a făcut anunţul

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat când se acordă stimulentele pentru persoanele cu handicap, familiile monoparentale şi pentru stoparea abandonului şcolar. Beneficiarii vor intra în posesia acestor bani în câteva zile.

14 dec. 2020, 18:04
Când se acordă stimulentele pentru persoanele cu handicap şi familiile monoparentale. Primarul Nicuşor Dan a făcut anunţul
Când se acordă stimulentele pentru persoanele cu handicap

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat când se acordă stimulentele pentru persoanele cu handicap şi familiile monoparentale. Totodată, au fost alocate fonduri şi pentru stoparea abandonului şcolar. Primarul general a anunţat că banii vor intra în conturi cel târziu pe 16 decembrie, pentru cei care au conturi la BCR, sau 17 decembrie pentru cei care au conturi la alte bănci.

Când se acordă stimulentele pentru persoanele cu handicap şi familiile monoparentale

Iată informaţii la zi cu privire la o serie de plăţi sociale: am alocat fondurile pentru persoanele cu dizabilităţi (pentru adulţi – banii aferenţi lunii noiembrie, iar pentru copii – banii aferenţi lunii decembrie), precum şi fondurile pentru familiile monoparentale şi pentru stoparea abandonului şcolar”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Acesta a precizat şi datele la care banii vor fi viraţi în conturi: „Banii vor intra în conturile beneficiarilor cel târziu pe 16 decembrie pentru cei cu conturi la BCR, respectiv pe 17 decembrie pentru cei cu conturi la alte bănci”.

La preluarea mandatului, primarul general a declarat că aceste stimulente sunt o prioritate pentru Primărie:

În zona socială am reuşit să facem fluxul încât să plătim stimulentele pentru oamenii cu dizabilităţi, pentru nou-născuţi, femei însărcinate, familii monoparentale şi pentru prevenirea abandonului şcolar. Este o problemă cu persoanele fără adăpost, care e amplificată din cauza condiţiilor de coronavirus. Anumite adăposturi nu pot funcţiona la capacitatea dinainte(…)Nu am uitat de caracatiţa lui Firea de care am vorbit în campania electorală. Am avut nişte urgenţe de rezolvat şi dacă îmi permiteţi să citesc o anegdotă de 20-30 de ani, mai întâi munca şi apoi distracţia!”, a mai menţionat primarul Capitalei.