Când se deschide metroul din Drumul Taberei. Anunţ de ultimă oră al ministrului Transporturilor

Premierul Ludovic Orban a anunţat că deschiderea metroului din Drumul Taberei reprezintă o chestiune de câteva zile şi că mai sunt necesare câteva avize de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), conform economica.net.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 20:10
Când se deschide metroul din Drumul Taberei. Anunţ de ultimă oră al ministrului Transporturilor

UPDATE. Ministerul Transporturilor a anunțat, în această seară, printr-un comunicat de presă, că „epopeea de metrou Drumul Taberei ia sfârșit”. Totuși, ziua în care metroul va fi pus la dispoziția călătorilor din București… urmează să fie stabilită.

„După ani și ani de așteptări epopeea magistralei de metrou M5 Drumul Taberei, ia sfârșit!

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor anunță că membrii Comisiei Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 și cei ai Comisiei de Punere în Funcțiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare și, totodată, în trafic cu călători”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

„Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, și anume, cel de recepție la terminarea lucrărilor și cel de punere în funcțiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători.

Suntem acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureștenilor, din zona Drumul Taberei și nu numai, ceea ce așteptau de atâția ani.

Mulțumesc tuturor acelora care au făcut posibil să ajungem astăzi la acest deznodământ extrem de fericit pentru bucureșteni”, a declarat ministrul Lucian Bode.

„Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde doar de câteva obiecţii din partea ISU- despre care am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex – pentru care se lucrază”, a anuţat, vineri, premierul Ludovic Orban.

Conform premierului, ”rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor, nu de ordinul săptămânilor sau lunilor”.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).