Când se deschide patinoarul lui Ion Ţiriac de la Otopeni

Patinoarul privat, construit de omul de afaceri Ion Țiriac în oraşul Otopeni vizavi de aeroportul Henri Coandă, cu o sumă cuprinsă între 3,5 și 3,9 milioane de euro va fi inaugurat la jumătatea lunii octombrie, acesta fiind doar prima arenă din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucător de tenis intenționează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare de teren pe care îl are în proprietate în zonă. 

RomaniaTV.net
06 sept. 2016, 12:37
Când se deschide patinoarul lui Ion Ţiriac de la Otopeni

„Este o investiție mare, domnul Țiriac are cam 120 de hectare aici și complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum șase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor și la 1.000. Va funcționa 11 luni pe an și îi va deservi pe copii și pe toți cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar și sportivii de la patinaj artistic, precum și cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus (n.r. — deasupra vestiarelor) a ieșit loc și de o sală de gimnastică. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfârșitul lui septembrie încep probele la gheață. La câteva săptămâni de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arenă sportivă, făcută de un investitor privat, nu de autorități. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreținere”, a spus  Bogdan Enoiu, președintele turneului de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy și un apropiat al lui Ion Țiriac, citat de Agerpres. 

Patinoarul va avea tarife mici

Tarifele pentru folosirea patinoarului vor fi mici deoarece acesta nu a fost făcut pentru a obține profit, a explicat Enoiu. „Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreținere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit”, a adăugat el.

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis și posibil o arenă pentru ca în viitor aici să se poată organiza turneul BRD Năstase Țiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza închiderii Arenelor BNR. Tot aici, Ion Țiriac va construi un stadion cu pistă de atletism și o grădiniță sportivă, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri. „Complexul mai cuprinde o sală polivalentă de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Încercăm să facem și o arenă centrală de tenis pentru BRD Năstase Țiriac Trophy, turneu care pentru doi ani s-a mutat la Budapesta. Apoi va mai fi și un stadion cu pistă de atletism. Apoi și o grădiniță sportivă pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima grădiniță cu profil sportiv și va avea 50 de locuri. Totul va fi gata în doi-trei ani”, a afirmat Enoiu.

Tenismenul Ilie Năstase: Patinoarul va putea fi folosit şi de copiii de la patinaj artistic

Prezent la conferința de presă, fostul tenisman Ilie Năstase a afirmat că patinoarul va fi folosit de copiii de la patinaj artistic și hochei care până acum se antrenau în mall-urile din Capitală. „În urmă cu două luni era plantat grâu aici, iar acum este prima construcție privată (n.r. — sportivă) susținută de domnul Țiriac. Acest patinoar este făcut în primul rând pentru copii, iar aceștia vor veni cu autocarul. Deocamdată este unul (autocar), dar vor mai fi patru-cinci. Este nevoie de astfel de lucruri pentru că avem nevoie de sănătate și trebuie să investim în sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii și sportivii care se duceau la mall sau cine știe pe unde pentru a se antrena”, a menționat Năstase.