Când se redeschid cluburile și discotecile din România

Cluburile și discotecile din țară rămân închise pentru moment, urmând ca autoritățile se reconsidere decizia în apropierea datei de 1 iunie.

14 mai 2021, 22:54
Când se redeschid cluburile și discotecile din România

Petrecăreții nu își pot relua viața de noapte pentru moment. Interdicția desfășurării activității în cluburi și discoteci se menține până pe 31 mai.

„Art.19 – (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea interdicției de desfășurare a activității în cluburi și discoteci, până la 31.05.2021.

(2) Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(3) Începând cu data de 01.07.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(4) Începând cu data de 01.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în hotărârea CNSU.

Românii au acces doar la baruri și restaurante din acest weekend

Totuși, românii se pot bucura de deschiderea restaurantelor și a barurilor. Acestea vor funcționa la o capacitate de 50%, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Românii vor putea să-și petreacă timpul prin baruri și restaurante până la ora 24:00.

Se elimină restricțiile privind programul operatorilor economici până la ora 21.00. Se stabilește programul restaurantelor barurilor, cafenelelor și teraselor în intervalul 05.00 – 24.00”, a menționat premierul Florin Cîțu.

„Art.17 – (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfășurării programului cu publicul, în intervalul orar 5,00-24,00, a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării programului cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(3) Începând cu data de 01.07.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării programului cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(4) În condițiile stabilite la alin. (1) – (2), administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca acestea să facă dovada vaccinării împotriva SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

Hotarare CNSU Nr. 29 Din 14.05.2021 by Simion Claudia on Scribd

Citește și Mai sunt doar câteva ore până la relaxarea restricțiilor! Florin Cîțu: „Fără mască în aer liber de pe 15 mai”. Care sunt excepțiile

Citește și Restricţiile care rămân valabile pentru ţările din zona roşie. Florin Cîţu: „Fie este vaccinat, fie intră în carantină”


loading...
Partenerii noștri