Când se redeschid şcolile. Anunţul ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus al Educaţiei, a declarat la audierile din Parlament că şcolile şi grădiniţele se vor redeschide atunci când situaţia epidemiologică o va permite.

23 dec. 2020, 12:43
Când se redeschid şcolile. Anunţul ministrului Educaţiei

Când se redeschid şcolile. Sorin Cîmpeanu, ministrul propus al Educației, a fost întrebat în timpul audierilor din Parlament când se vor redeschide şcolile şi grădiniţele.

Când se redeschid şcolile. Sorin Cîmpeanu: Toți ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic

“Toți ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal.

Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acordat atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu, potrivit edupedu. 

În ceea ce priveşte recuperarea cursurilor, Sorin Cîmpeanu a spus că aceasta este cea de-a doua problemă esenţială în educaţie.

Citeşte şi Kelemen Hunor vrea redeschiderea şcolilor. Liderul UDMR, anunţ de ultimă oră: Vrem asta încă din luna ianuarie!

“Recuperarea cursurilor este cea de-a doua problemă esențială, după când începem școala. Cum vom putea să recuperăm ceea ce au pierdut elevii. Activitățile de recuperare vor trebui să fie coerent organizate și finalizate. Va trebui făcut un apel către toți cei interesați în educație, pentru că în educație fără profesori nimic nu e posibil. Contează foarte mult modul în care vom reuși să convingem colegii noștri cadre didactice”, a anunțat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil la audierile din Parlament, cu 20 pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.