Când se va încălzi în România, după episodul de aer polar! Șefa ANM a făcut anunțul

După episodul de aer polar care a lovit România, temperaturile din termometre vor începe să crească în zilele următoare. Elena Mateescu a anunțat că ANM a revizuit prognoza meteo și a dezvăluit cum va fi vremea în următoarea perioadă.

14 mart. 2024, 17:43
Când se va încălzi în România, după episodul de aer polar! Șefa ANM a făcut anunțul
Când se va încălzi în România, după episodul de aer polar!

Când se va încălzi în România, după episodul de aer polar! Directoarea ANM a subliniat că după temperaturile negative și ninsorile de la munte, vremea se va îmbunătăți semnificativ.

Citește și Prognoza meteo. Revin temperaturile de îngheţ noaptea, iar ninsorile reumplu pârtiile la munte

Când se va încălzi în România, după episodul de aer polar!

„Din acest weekend, mai precis de sâmbătă, când temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10°C până la 17°C, cu cele mai ridicate valori în special în regiunile extracarpatice și minime pozitive, de până la 8°C-9°C, comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile.

În următoarele două zile vom mai vorbi de ploi în majoritatea regiunilor țării, mai ales pe parcursul nopții și mâine, în majoritatea regiunilor țării, cu valori între 10-15l/m² la nivel local posibil chiar peste 25-30l/m², iar la altitudini mai mari de 1.200m să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte.

Astăzi am consemnat doar 13°C, cel mai cald în partea de sud-vest. La Drobeta Turnu Severin, de altfel, în partea de vest și sud-vest valorile au fost cele mai ridicate, nouă 10°C, comparativ, de pildă, cu zona de est a țării, unde în Moldova valorile termice nu au depășit patru 5°C chiar și în Capitală doar 7°C- 8°C.

Însă de săptămâna viitoare, din nou, o masă de aer va fi de interes în zona țării noastre și vom vorbi din nou, în special în partea de centru-est, de valori sub 10°C la nivelul maximelor”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel că se vor situa peste normele perioadei în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2…0 grade în estul Transilvaniei și 7…8 grade în regiunile vestice. În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi variabil, însă din orele serii nebulozitatea se va extinde și va ploua mai ales în averse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. În zona montană înaltă, pe spații mici, se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

București

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa peste cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi în jurul a 14 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile climatologice în toată țara, dar cu precădere în sud și în est. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în prima parte a intervalului în vest, nord și centru, precum și în zonele montane și submontane, iar noaptea îndeosebi în centru, est și sud-est. Vor fi mai ales averse, pe alocuri mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. La altitudini mari se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și în vest, centru și est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -1 și 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

București

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții probabilitatea pentru ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citește și Un nou ciclon aduce în România lapoviţă, ninsori și vreme siberiană. ANM anunţă când scăpăm de urgie