Prognoza meteo. Revin temperaturile de îngheţ noaptea, iar ninsorile reumplu pârtiile la munte

Cerul va fi mai mult noros. Va ploua în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, local în Oltenia și Moldova și pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar pe alocuri în estul Transilvaniei și în zona deluroasă a Munteniei și Moldovei se vor semnala și precipitații mixte. Izolat se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp în special în masivele sudice.

14 mart. 2024, 15:35
Prognoza meteo. Revin temperaturile de îngheţ noaptea, iar ninsorile reumplu pârtiile la munte

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă în vest și parțial în sud-vest, unde se vor situa peste mediile multianuale specifice pentru jumătatea lunii martie, iar în restul teritoriului vor fi în general comparabile cu cele din ziua precedentă și apropiate de norme. În sud, centru și est nebulozitatea va fi în general persistentă, iar în rest cerul va fi temporar noros. Temporar va mai ploua, în special în prima parte a intervalului, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Transilvania și pe arii restrânse în rest. În zona de munte se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mari, mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar minimele între -4 și 5 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

București

Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel că se vor situa peste normele perioadei în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2…0 grade în estul Transilvaniei și 7…8 grade în regiunile vestice. În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi variabil, însă din orele serii nebulozitatea se va extinde și va ploua mai ales în averse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, doar izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. În zona montană înaltă, pe spații mici, se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Un nou ciclon aduce în România lapoviţă, ninsori și vreme siberiană. ANM anunţă când scăpăm de urgie

București

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa peste cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi în jurul a 14 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile climatologice în toată țara, dar cu precădere în sud și în est. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în prima parte a intervalului în vest, nord și centru, precum și în zonele montane și submontane, iar noaptea îndeosebi în centru, est și sud-est. Vor fi mai ales averse, pe alocuri mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. La altitudini mari se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și în vest, centru și est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -1 și 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

București

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții probabilitatea pentru ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Alertă meteo de vreme rea severă pentru următoarele trei zile. Ninsori, lapoviță, ploi abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Vremea se va răci față de ziua precedentă, astfel că valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice acestei date în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua în jumătatea de nord-est a țării și pe spații mici în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar pe arii restrânse, mai ales în centru și est, vor fi și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 și 5 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

București

Vremea se va răci față de intervalul precedent, astfel că valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei datei. Cerul va avea înnorări temporare, cu probabilitate ridicată de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă 2…4 grade. În primele ore ale zilei și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

Regimul termic va fi în ușoară scădere. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată mai ales în jumătatea estică a țării.

București

Regimul termic va fi în ușoară scădere, iar probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.