Când se va încheia războiul din Ucraina. Mircea Geoană, secretar adjunct NATO: „Următoarele luni vor fi intense din punct de vedere militar în Ucraina. NATO încearcă să scurteze războiul”

Războiul din Ucraina va mai continua, deşi NATO încearcă să îl scurteze prin sprijinirea Ucrainei, spune secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană. Geoană crede că următoarele luni vor fi mai intense din punct de vedere militar în Ucraina.

17 apr. 2023, 22:17
Când se va încheia războiul din Ucraina. Mircea Geoană, secretar adjunct NATO: „Următoarele luni vor fi intense din punct de vedere militar în Ucraina. NATO încearcă să scurteze războiul”

Mircea Geoană spune că nici măcar NATO nu poate răspunde la întrebarea: Când se va încheia războiul din Ucraina. Secretarul general adjunct al NATO este de părere că, în curând, soldaţii vor avea nevoie de o pauză.

Când se va încheia războiul din Ucraina. Mircea Geoană: „Următoarele luni vor fi intense din punct de vedere militar în Ucraina”

”Nici măcar NATO nu poate să dea un răspuns precis. Răspunsul este că poate să dureze mai mult, mai puţin. Anticipăm în următoarele luni o contra-ofensivă ucrainiană bazată pe pregătirea pe care trupele ucrainiene au primit-o din partea ţărilor NATO, training, echipamente noi, forţe proaspete. Pentru că dincolo de antrenament, au nevoie şi dânşii de o pauză, pentru că 1 an de război înseamnă mult.

Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu rămâne în continuare un pericol. De aceea credem că următoarele câteva luni vor fi intense din punct de vedere militar în Ucraina şi poate după şase luni de zile vom avea o imagine puţin mai clară, în funcţie şi de răspunsul la această întrebare, care este raportul real de forţe pe câmpul de bătălie, să avem un răspuns mai precis, cât va dura”, a declarat Mircea Geoană la Antena 3 CNN.

Citeste si Slovacia o ia pe urmele Poloniei și Ungariei și suspendă importurile de cereale din Ucraina. Comisia Europeană consideră că măsura nu este acceptabilă

„NATO încearcă să scurteze războiul”

Secretarul general adjunct al NATO este de părere că războiul va mai continua o perioadă şi a dat asigurări că NATO depune eforturi pentru scurtarea lui.

Nu vreau să dau nici semnale prea optimiste. Credem că acest război va mai continua şi acest lucru este un lucru pe care încercăm şi noi să îl ajutăm pe ucraineni. Încercăm să scurtăm războiul pentru că pacea până la urmă este este lucru pe care îl dorim cu toţii”, a mai declarat Geoană.

Citeste si Cicatrice misterioasă observată pe gâtul lui Putin la slujba de Paște: ”Am înțeles de unde a venit simbolul Z”