Când se va înscrie Traian Băsescu în PMP

Traian Băsescu a fost, miercuri, după-amiază, la sediul PMP, unde a discutat cu liderii partidului. Fostul preşedinte continuă să păstreze însă suspansul cu privire la înscrierea sa în partid, spunând că va face anunţul la Bucureşti şi nu în altă parte.

02 sept. 2015, 14:25
Când se va înscrie Traian Băsescu în PMP

Traian Băsescu a precizat, la plecarea de la sediul PMP, că a discutat cu liderii partidului despre procesul de reorganizare a formaţiunii.

„Ne-am mai uitat cum merge procesul de reorganizare în teritoriu şi merge binişor, vin oameni noi.”, a spus fostul preşedinte. 

Acseta a anunţat că, sâmbătă, va participa la Şcoala de vară a Tineretului, la Mamaia. Întrebat dacă sâmbătă îşi va anunţa încrierea în PMP, Băsescu a spus: „Nu, asta n-o s-o anunţ niciodată decât la Bucureşti, când o voi anunţa.”

În ceea ce priveşte schimbarea încadrării de la şantaj la ameninţare în dosarul Firea, Băsescu a spus că este „un intreg joc politic  în care sunt antrenate şi instituţiile statului”.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, după ce a fost la Parchet: Nu sunt un INSENSIBIL, am o problemă cu avalanşa asta de dosare

S-a schimbat incadrarea de la şantaj care era imposibil de probat, la ameninţare care de asemenea este imposibil de probat.

S-a declansat o avalanşă de dosare, toate pornite de la declaraţii politice, si pot spune că se pare că e o campanie de deschidere a unor reclamaţii politice. În Mihăileanu, tot un grup de senatori PSD a facut reclamaţia. (…) Sunt nişte dosare care au ca obiectiv sa mă ţină în afara politicii.

Trebuie să spun un lucru: niciodată nu am făcut ce au vrut să mă oblige altii să fac. Am făcut ce am fost convins că trebuie făcut. 

Cel mai corect lucru este ca justitia sa nu se lase antrenată in dispute politice. (…) Nu cred că in aceasta dispută, la nivel jos, trebuie să se amenstece procurorii.  Nu-i treba procurorilor să intre şi să se bage în disputele politice. Asta e părerea mea. Eu consider că acuzaţia că am ameninţat-o pe doamna Firea nu are niciun temei„, a spus Băsescu.