Când se vor închide Transalpina și Transfăgărășan

Circulaţia pe Transfăgărăşan și Transalpina este ținută deschisă în funcţie de condiţiile meteo. Și cum deocamdată meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi maxime de până la 28 de grade, autoritățile amână închiderea celor două drumuri.

05 oct. 2023, 13:38
Când se vor închide Transalpina și Transfăgărășan

Transalpina este considerată una dintre cele mai spectaculoase şosele din lume. Cu o lungime totală de 148,2 kilometri, Transalpina traversează munții prin judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba.

Programul de circulaţie pe Transalpina se stabileşte pentru fiecare segment în parte, în funcţie de mai multe detalii precum altitudine, condiţii meteo sau starea carosabilului. Anul acesta se preconizează ca circulaţia pe Transalpina să înceapă să se închidă de la mijlocul lunii noiembrie pentru a evita ca anumite maşini să rămână blocate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Şoşeaua TRANSFĂGĂRĂŞAN se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu.  Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Citește și: Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan, după ce au coborât să facă poză cu el! Imagini ireale cu inconștiența unor părinți care și-au dus copilul pâna la 1 metru de urs!

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren, între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Citește și: Nămeţi de până la 4 metri pe Transfăgărăşan de 1 iunie

Oficial, TRANSFĂGĂRĂŞAN ar trebui închis la 1 noiembrie, dar o decizie urmează să fie luată în funcție de vreme.