Când se vor putea bucura locuitorii Capitalei de luminiţele de Crăciun. Nicuşor Dan a făcut marele anunţ!

În fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă ne-am bucurat de luminițele de Crăciun de pe străzile Capitalei. Este unul dintre momentele iernii pe care toți îl asteptăm cu nerăbdare.

08 nov. 2023, 21:11
Când se vor putea bucura locuitorii Capitalei de luminiţele de Crăciun. Nicuşor Dan a făcut marele anunţ!
De când ne vom putea bucura de luminițele de Crăciun. Toți bucureștenii le așteaptă

Nu peste foarte mult timp, bucureștenii se vor putea plimba pe străzile Capitalei să se uite la luminițele festive de Crăciun. Aceste iluminări stradale sunt admirate anual de aproape toți locuitorii Bucureștiului.

Citește și: Cât vor costa, anul acesta, luminițele de Crăciun din București. Primăria a dat drumul la licitație. Principalele bulevarde care vor fi luminate festiv

Când vor fi aprinse luminițele

Toată lumea așteaptă minunata perioadă a sărbătorilor de iarnă, când avem familia și toți apropiații lângă noi. Cu siguranță, fiecare persoană adoră să își împodobească bradul și locuința cu ornamente de Crăciun. Una dintre cele mai frumoase părți în acest proces este instalarea luminilor colorate. Exact așa se întâmplă și când vine vorba să ne plimbâm pe străzi pline de lumini colorate de Crăciun. De aceea, acestea urmează să fie aprinse, în scurt timp, pe străzile din Capitală. Nu mai este mult până vom intra în spiritul sărbătorilor, așa că trebuie să avem parte de cele mai frumoase decorațiuni stradale, așa cum am avut în fiecare an.

În anul precedent, iluminarea stradală avea deja loc odată cu Ziua României. Acest lucru a adus o fericire dublă în inimile oamenilor, celebrând atât Marea Unire, cât și amintirea că nu mai este mult până apare și Moș Crăciun. Primarul Nicușor Dan a anunțat că, în acest an, ne vom putea bucura de luminițele festive mult mai repede decât credeam. Montarea deja a început, așa că este foarte posibil să ne bucurăm de lumini stradale până în data de 30 noiembrie 2023. Absolut toate arterele principale ale Bucureștiului se vor scălda în lumina adusă de aceste „steluțe electrice”.

„Am început să montăm decoraţiunile pentru iluminatul festiv din această iarnă. Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti a amplasat deja luminiţele pe Bd. Unirii, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Regele Mihai I al României, Şoseaua Kiseleff. Până pe 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv, vor fi împodobite toate artele principale din Capitală”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citește și: Iarna nu-i ca vara! Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în 2023. Românii sunt revoltați: „Dai 2.000 de euro și pică cabana pe tine”

Edilul a mai precizat că anul acesta va aduce și mai multe surprize. Pe lângă ornamentele și luminițele puse an de an, vom avea parte de câteva aranjamente speciale. Primarul a pus împreună cu Campania Municipală Iluminat Public în derulare două noi proceduri prin care se vor achiziționa decorațiuni suplimentare. De asemenea, vor închiria o parte dintre ele, acestea fiind, încă, în etapa de analiză a ofertelor.