Când se vor redeschide restaurantele în România. Ce măsuri va lua Executivul pentru sprijinirea sectorului HoReCa

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Turismului, terasele s-ar putea redeschide pe 1 iunie, iar restaurantele pe 15 iunie. Tot din data de 15 iunie s-ar putea redeschide sectorul turistic.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 19:11
Când se vor redeschide restaurantele în România. Ce măsuri va lua Executivul pentru sprijinirea sectorului HoReCa

Reprezentanţii sectorului HoReCa au avut, în cursul zilei de luni, o întâlnire cu oficiali ai Guvernului României în vederea continuării discuţiilor referitoare la reluarea activităţii în acest sector. La discuţii au participat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și șeful Cancelariei Prim-Ministrului Ionel Dancă.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia SARS-CoV-2. Astfel, dacă situația epidemiologică o va permite, se ia în calcul redeschiderea teraselor pe data de 1 iunie. De asemenea, se are în vedere și redeschiderea restaurantelor, dar și reluarea activității generale pentru vacanțe și călătorii pentru data 15 iunie.

Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului HoReCa, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Citeşte şi Guvernul a stabilit data la care se vor deschide terasele. Când va începe sezonul estival în România

Executivul are în pregătire o listă de măsuri menite să sprijine sectorul HoReCa.

Totodată, prim-ministrul a subliniat că Guvernul pregăteşte mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria HoReCa. Sunt avute în vedere acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori”, scrie pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Turismului.


loading...