Când se vor ține primele spectacole de teatru de anul acesta. Ion Caramitru, veste bună pentru români!

Teatrele din București se redeschid începând de luni, a decis Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

22 ian. 2021, 18:56
Când se vor ține primele spectacole de teatru de anul acesta. Ion Caramitru, veste bună pentru români!

Când se vor ține primele spectacole de teatru de anul acesta

Comitetul Municipiului Bucureşti a decis ridicarea parţială a restricţiilor anti-COVID-19, dar de luni şi nu din această seară, a anunţat prefectul Capitalei Traian Berbeceanu. Decizia de relaxare parţială a măsurilor anti-COVID-19 a fost luată cu 47 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi o abţinere.

„În Municipiul București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

S-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%. Programul va fi între 6 și 21. În sălile de spectacol, cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate”, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, a anunțat când se va desfășura primul spectacol de teatru și care vor fi regulile de respectat.

„Veți face ce ați avut de făcut și în lunile trecute, când s-au mai deschis. Va funcționa la 30% din capacitate, spectatorii vin cu mască, li se ia temperatura, se vor dezinfecta. Stau pe scaunul lor, fiecare cu masca. Actorii vor juca fără mască.

Din punctul nostru de vedere, faptul că se redeschid teatrele e un moment de grație. Se împlinește aproape un an de când s-au închis.

Nu începem de luni pentru că nu ai cum de vineri până luni să anunți spectacolele și să pui biletele în vânzare. Pe 5 februarie, vineri, la Sala Mare se va juca primul spectacol. Și la Sala Atelier vom avea o premieră. Duminică, pe 7, se redeschide și teatrul pt copii”, a declarat Caramitru la Antena 3.

Întrebat dacă extinde numărul de reprezentații, având în vedere că teatrul va funcționa la 30% din capacitate, Ion Caramitru a spus că „săptămâna următoare vom avea aproape în fiecare zi. Deschidem pe 5 pentru că avem nevoie de un interval pentru a anunța spectacolele și pentru a avea oamenii timp să le cumpere”.

Directorul TNB a mai spus că teatrul nu poate testa. „Nu există testări gratuite și nu putem face noi asta”.

Citiți și Măsuri de relaxare în Bucureşti DE LUNI. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%