Când te îmbolnăvesc alimentele. Cauze ale intoxicaţiilor alimentare

Intoxicatiile alimentare ne pot pune in pericol sanatatea si chiar viata. Iata care sunt cauzele intoxicatiilor alimentare si cum te poti feri de ele, potrivit specialistilor de la webmd.com.

19 mai 2016, 20:34
Când te îmbolnăvesc alimentele. Cauze ale intoxicaţiilor alimentare

Listeria

Bacteria listeria poate afecta fructele si legumele proaspete. Simptomele infectiei sunt febra, dureri musculare, deranjament stomacal. Simptomele pot aparea in doua zile de la infestare, dar si la doua luni distanta de la contaminare.

Sfat: Spala temeinic fructele si legumele inainte de a le taia si consuma. Tine la frigider alimentele, la temperaturi sub 4 grade Celsius.

Listeria se mai poate afla si in produsele lactate nepasteurizate, precum laptele crud, branza brie, feta etc. Persoanele aflate sub risc sunt batranii si femeile insarcinate, dar si oamenii cu un sistem imunitar slabit.

Sfat: Cumpara doar produse pasteurizate.

O alta sursa de contaminare cu listeria sunt mezelurile. Desi produsele sunt procesate, iar bacteriile sunt distruse la temperaturi inalte, infestarea se poate produce si dupa ambalare, in timpul manevrarii in depozite sau la magazinele alimentare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO