Când trebuie să pui avocado în frigider. Cele mai bune metode pentru a te bucura de acest fruct

Avocado este un fruct cunoscut nu numai pentru nutrienții benefici organismului, dar și pentru perisabilitatea sa. Tendința este de a păstra acest aliment la frigider, dar această idee se potrivește doar în anumite situații.

01 dec. 2021, 12:53
Când trebuie să pui avocado în frigider. Cele mai bune metode pentru a te bucura de acest fruct

Avocado este un fruct bogat în grăsimi naturale, ale cărui proprietăți asupra organismului sunt recunoscute. Totuși multe gpspodine au dificultăți în ceea ce privește păstrarea acestui fruct, în stare optimă pentu cât mai mult timp.

Cum să păstrați bananele astfel încât să se mențină proaspete mai multe zile

Nutriționiștii sfătuiesc că cel mai bine este să vă planificați consumul de avocado din timp și să îl cumpărați cu o zi înainte, pentru a nu fi nevoiți să conservați aceste fructe o perioadă îndelungată. De asemenea, dacă le procurați cu o zi, maximum două, înainte de a le consuma, veți oferi îndeajuns timp fructului de a se coace, în cazul în care achiziționați un avocado mai tare la atingere.

„Nu vă lăsați avocado la frigider, cel puțin nu inițial. Odată culese din copac, avocado, la fel ca bananele, produce etilenă, care declanșează procesul de coacere. Temperatura optimă pentru acest proces este de 20°C. Avocado proaspăt cules ar trebui să se coacă în aceste condiții în trei până la șase zile. Când este copt, avocado ar trebui să cedeze ușor la presiune, dar să nu fie moale. Dacă doriți să accelerați procesul de coacere, puneți avocado într-o pungă de hârtie”, spune Hawkins, specialist în nutriție

Odată ce un avocado este copt, îl puteți menține în această stare mai mult timp punându-l la frigider.

Mi-am putut mânca doar jumătate de avocado – unde ar trebui să păstrez restul?

Odată ce un avocado este tăiat căpătă rapid o culoare maronie, datorită procesului de oxidare. Acest lucru nu afectează cât de comestibil este fructul, ci doar aspectul.

„Pentru a salva un avocado tăiat, stroiți pulpa expusă cu suc de lămâie, acoperiți cu folie alimentară și puneți la frigider”, spune Hawkins.

Băutură-minune care face adevărate miracole pentru organismul uman. Crește imunitatea și este extrem de benefică pentru plămâni și rinichi!
Aciditatea sucului de lămâie ajută la oprirea oxidării, la fel ca și limitarea cantității de oxigen care intră în contact cu pulpa fructului.

Avocado ferm, netăiat, poate fi păstrat în siguranță la frigider timp de până la 2 săptămâni. Va continua să se coacă în timp ce este în frigider, dar într-un ritm mai lent.
De ce spunem „până la 2 săptămâni” în frigider? Pentru că totul depinde de cât de copt este inițial avocado, dacă are o textura mai moale, fructul se va ccoace mai devreme decât dacă este mai tare la atingere.

Scoateți din frigider avocado pe care plănuiți să le mâncați cu 1 sau 2 zile înainte și lăsați-le la temperatura camerei să se coacă.
De ce spunem „1 sau 2 zile” la temperatura camerei? Pentru că totul depinde de nivelul de coacere. Deja vu? Dacă se sparg, vor fi gata de mâncare într-o zi. Dacă sunt foarte tari, vor fi gata pentru smoothie-uri sau salate în câteva zile, acordați-le 3 zile pentru sandvișuri sau supe și 4 zile dacă faceți guacamole, relatează loveonetoday.com.

Avocado copt și netăiat poate fi păstrat în siguranță la frigider până la o săptămână. De asemenea, va continua să se coacă, dar într-un ritm mai lent. Scoate-le din frigider când ești gata să le savurezi.