Cum să păstrați bananele astfel încât să se mențină proaspete mai multe zile

Cu siguranță nu doar o dată vi s-a întâmplat să cumărați banane, să le uitați în fructieră câteva zile și apoi să se umple de pete negre și să nu le mai mâncați.

30 nov. 2021, 14:49
Cum să păstrați bananele astfel încât să se mențină proaspete mai multe zile

Probabil cei mai mulți dintre voi au trecut prin asta. Partea bună e că există soluții foarte bune care ajută bananele proaspete să reziste mai mult de o săptămână.

Astfel, încercați să cumpărați de la magazin atât banane mai bine coapte, pe care să le consumați imediat, cât și banane mai crude. Cum spuneam, pe cele coapte e bine să le consumați chiar în aceeași zi sau imediat în următoarele. Pe cele crude le puteți lăsa chiar și o săptămână întreagă fără să pățească nimic.

Puteți păstra bananele crude în bucătărie, la temperatura camerei, însă nu în orice fel, ci e de preferat să le atârnați de codiță. Substanțele hrănitoare înmagazinate în codiță vor ajunge treptat în pulpa fructelor și le vor ajuta să se coacă pe îndelete, fără să se strice.

Atunci când s-au copt bananele pe care le-ați cumpărat crude și le vedeți aurii și parfumate, le puteți băga în frigider. Sigur că nu oricum, ci într-o pungă de hârtie perforată. E bine să separați legumele de fructe, în felul acesta se păstrează mai multă vreme și fără pete. Se pot păstra așa și o săptămână.

Există o soluție și pentru bananele deja coapte. Dacă vă e teamă că se vor strica, le puteți băga la congelator. Mare atenție, nu le puneți oricum. Mai întâi, bananele se decojesc, apoi se pun fără coajă în folie alimentară la congelator. Le puteți folosi pentru creme de prăjituri, iaurturi, salate răcoritoare de fructe sau shake-uri.

Bananele, fructele cu o mulțime de beneficii, care pot deveni letale pentru o anumită categorie de oameni

Bananele sunt cunoscute drept alimente cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, însă ele pot provoca moartea unor categorii de persoane ce suferă de anumite afecțiuni.

Conținutul ridicat de postasiu din banane face ca aceste fructe să reprezinte un potențial pericol toxic pentru anumite persoane.

Potrivit medicilor, persoanele care iau medicamente beta-blocante trebuie să consume cu moderație alimentele bogate în potasiu.

Aceste medicamente sunt prescrise celor care suferă de boli cardiace, iar consumul excesiv de alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, pot provoca creșterea nivelurilor de potasiu din sânge.

Bananele pot fi dăunătore și pentru cei ai care au probleme cu funcționarea rinichilor, tot din cauza conținutului crescut de potasiu din aceste fructe. Bananele pot deveni letale pentru persoanele ai căror rinichii bolnavi nu pot elimina excesul de potasiu din sânge.