Când trebuie să te apuci de curățenia de Paște. Tradiția de care trebuie să țină cont orice româncă

Paștele se apropie cu repeziciune, iar gospodinele sunt pregătite să se apuce de curățenia de primăvară. Trebuie să știm că există un moment prielnic în care această activitate trebuie să înceapă.

19 apr. 2022, 13:38
Când trebuie să te apuci de curățenia de Paște. Tradiția de care trebuie să țină cont orice româncă

Când trebuie să te apuci de curățenia de Paște. Curăţenia de Paşte începe în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor şi se continuă marţi şi miercuri. Începând din Joia Mare, nu se mai face curăţenie, nu se mai spală şi nu se mai coase, singurele activităţi care pot fi desfăşurate începând de joi şi până sâmbătă inclusiv fiind cele legate de bucătărie.

Nu este obligatoriu să începi curăţenia de luni, mai ales dacă suprafaţa de locuit este una mică.

Când trebuie să te apuci de curățenia de Paște. Gospodinele trebuie să țină cont de acest sfat

Reţineţi că întotdeauna este bine să începeţi cu ce este mai greu, pentru că la sfârşit, evident, scade entuziasmul şi vă pierdeţi cheful. Aşadar, păstraţi pentru final lucrurile pe care le puteţi face mult mai repede. Înainte de toate, pregătiţi câteva cutii sau saci de depozitare care să vă fie la îndemână atunci când vă loviţi de lucruri care vă prisosesc sau pe care doriţi să le aruncaţi ori să le donaţi. Încă ceva extrem de important: lăsaţi muzica preferată să se audă pe fundal! Veţi observa că sporul creşte iar starea de spirit ridicată vă va fi cel mai bun aliat.

Împarte curățenia pe diverse zone și etape. Iar o idee ar fi să se înceapă cu aruncarea din casă a lucrurilor nefolositore.

Cel mai simplu este să ai rafturi și cutii tematice. De exemplu, poți face un raft în care să pui numai medicamente, pansamenteși astfel de lucruri. Un altul în care să îți așezi electronicele, precum încarcatoare pentru telefonul mobil, cabluri de date, aparate foto, baterii etc.

După ce nu te vei mai împiedica de lucrurile nefolositoare, va fi mult mai ușor să începi efectiv curățenia, ceea ce înseamnă să ștergi geamuri, să aspiri și să cureți covorul, să speli podeaua și să ștergi praful.

Pentru baie și bucătarie, zonele în care ai cel mai mult de curățat și frecat, folosește produse care îți economisesc timpul. De exemplu, înainte de a începe curățenia, aplică pe chiuvete, cadă, toaletă sau robineți produse de curățat care dizolvă murdăria.

Daca ai inceput curatenia intr-o camera, ramai acolo. Începe să freci de sus in jos: peretii, apoi geamurile și abia la sfârșit podelele. Tot ca regulă generală, întâi ștergi praful și apoi dai cu aspiratorul.

Citește și: Preţul mielului creşte înainte de Paşte 2022: Este cu peste 9% mai scump decât anul trecut la poarta fermelor. Se anunţă SCUMPIRI în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul