Când va ajunge vaccinul Moderna în România. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat că al doilea vaccin împotriva COVID, cel produs de compania Moderna, ar putea ajunge în România până pe 15 ianuarie.

06 ian. 2021, 20:37
Când va ajunge vaccinul Moderna în România. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Când va ajunge vaccinul Moderna în România. Valeriu Gheorghiță susține că vaccinul COVID produs de Moderna ar putea ajunge în România până pe 15 ianuarie. Cu toate acestea, volumul va fi mult mai redus ca în cazul vaccinului BioNtech-Pfizer.

Citește și: S-a desluşit misterul vaccinurilor ambalate în cutii de pizza. Absolut toate dozele care ies pe poarta Institutului Cantacuzino sunt ambalate identic

„4,3% din cantitate revine Romaniei, inseamna aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Daca se va aproba inca un contract am putea primi dublu. Chiar din luna ianuarie ne asteptam sa ajunga in Romania, chiar pana la 15 ianuarie ar putea sa fie livrata prima transa de doze. Este o veste buna, dar volumul este incomparabil mai redus decat in cazul vaccinurilor BioNtech-Pfizer. Transele care urmeaza sa vina nu sunt foarte consistente”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Când va ajunge vaccinul Moderna în România. Vaccinul produs de Moderna a fost aprobat în Uniunea Europeană. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat miercuri undă verde utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Moderna. Ulterior, miercuri seară, vaccinul a fost autorizat.

Vaccinul Moderna a fost autorizat să fie folosit în UE, a confirmat şefa Comisiei Europene, Ursula von Der Layen. „Le oferim europenilor mai multe vaccinuri COVID-19. Cu vaccinul Moderna, al doilea autorizat acum în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze. Și vom avea mai multe vaccinuri. Europa şi-a asigurat până la două miliarde de doze, de potențiale vaccinuri anti-COVID-19. Vom avea mai mult decât suficiente vaccinuri sigure și eficiente pentru protejarea tuturor europenilor„, a afirmat Ursula von der Leyen.

Bilanț vaccinare COVID 6 ianuarie. Peste 50.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID cu vaccinul Pfizer BioNTech este în continuă creștere. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 16,945 de persoane, totalul trecând de 58.000.

În total, în România, au fost vaccinate împotriva COVID un număr de 58.554, începând cu data de 27 decembrie 2020, când a fost prima zi din campania de vaccinare. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 16.945 de persoane.


loading...