Când va deveni disponibil vaccinul anti-Covid pentru copiii sub 12 ani

Vaccinul anti-Covid pentru copiii sub 12 ani va fi disponibil din această toamnă, a anunțat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

20 sept. 2021, 08:31
Când va deveni disponibil vaccinul anti-Covid pentru copiii sub 12 ani

Vaccinul anti-Covid pentru copiii sub 12 ani va fi disponibil din această toamnă, a anunțat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

„Cu siguranţă va fi disponibil din această toamnă. Va exista un interval de lansare între Pfizer şi Moderna. Cel mai probabil la începutul lunii octombrie, vom avea vaccinuri pentru copii”, a declarat Fauci.

E posibil să mai dureze câteva săptămâni până va fi disponibil vaccinul anti-Covid pentru ca Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA să revizuiscă datele înainte de a lua o decizie finală privind furnizarea autorizaţiei de utilizare în regim de urgenţă a vaccinurilor.

În varianta cea mai optimistă, copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani ar putea fi eligibili pentru vaccin până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat fostul comisar FDA Scott Gottlieb, care face parte din consiliul Pfizer.

Creşte numărul copiilor cu COVID-19 care ajung în spitale. Formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinul anti-Covid la copii nu a ajuns încă în şcoli

România a depăşit miercuri pragul de 4.000 de infectări zilnice cu coronavirus. Creşte alarmant şi numărul copiilor depistaţi cu COVID-19. În spitale sunt 167 de minori, cu 12 mai mulţi decât ieri. Şi dacă autorităţile vorbeau despre campanii de vaccinare în şcoli, ei bine acestea trebuie să mai aştepte. Părinţii nu au primit încă formularul prin care să spună dacă este de acord sau nu cu vaccinarea copilului său. „Aşteptăm acord juridic”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Româniatv.net.

Până la date de 14 septembrie, doar 31354 de copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani erau vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19, adică 3.74% din numărul total de copii din această categorie de vârstă, potrivit CNCAV. Alţi 8197 au fost imunizaţi cu o singură doză până la aceeaşi dată.

În categoria de vârtă 16 – 19 ani au fost imunizaţi împotriva COVID-91 cu schema completă 148764 de persoane, reprezentând 18.15 %. Alţi 10076 au făcut până la 14 septembrie doar o doză de vaccin împotriva COVID-19.

„Varianta Delta se raspandeste mai repede si afecteaza copiii si tinerii mai mult decat variantele anterioare. Riscul poate fi eliminat prin respectarea masurilor sanitare, pe langa vaccinare”, spunea minstrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, înaintea deschiderii şcolilor.

CERTIFICATUL de vaccinare intră în vigoare de azi. Ce restricţii sunt impuse persoanelor nevaccinate