Când va fi carantinată Capitala. Raed Arafat a făcut anunţul: La acest punctaj INSP dă avizarea!

Raed Arafat susţine că Bucureştiul va intra în carantină când va depăşi punctajul de 60. Atunci INSP poate da aviz ca municipiul să intre sub măsuri restrictive.

23 nov. 2020, 22:16
Când va fi carantinată Capitala. Raed Arafat a făcut anunţul: La acest punctaj INSP dă avizarea!

Când va fi carantinată Capitala. Şeful DSU susţine de asemenea că măsurile luate în judeţul Ilfov vor avea impact şi asupra Bucureştiului.

Când va fi carantinată Capitala. Anunţul făcut de Raed Arafat

„La acest moment sunt toate măsurile luate. În jurul Bucureştiului se va permite mişcarea celor care merg la muncă, însă se va restrânge activităţile neesenţiale. Eu n-am toate datele să vă spun dacă Bucureşti va intra în carantină. Punctajul e făcut de INSP. Măsuri de carantină oriunde, pot reduce numărul cazurilor. Cum e acum la Sibiu, Alba, Baia Mare, măsurile care sunt impuse în plus pot reduce numărul. Trebuie 60 de puncte ca INSP să avizeze ca un oraş să intre în carantină. Măsurile luate în Ilfov vor avea impact şi asupra Bucureştiului.

Noi nu facem carantină totală, inclusiv carantinarea pe care o facem limitează mai mult mobilitatea şi contactul. Oamenii pot merge la serviciu, la cumpărături. Am luat măsuri suplimentare în weekend, în Sibiu am închis toate magazinele în afară de cele de necesitate.”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Arafat, despre incidentul de la metrou: Firmele de pază trebuiau să nu lase cetăţenii să ajungă jos

Secretarul de stat în MAI a comentat şi despre incidentul de la metrou, unde luni seară a fost o aglomeraţie de nedescris.

N-am văzut imaginile din seara asta, dar noi am luat nişte măsuri pe impactul de la metrou, trebuie să vedem de ce nu s-au luat aceste măsuri. Trebuie să vedem de ce nu s-au luat măsurile. Trebuie verificat dacă nu s-au decalat programele. Soluţia am zis-o de mai multe ori, firmele de pază trebuiau să nu lase cetăţenii să ajungă la metrou dacă sunt defecţiuni.

Eu nu mai comentez dacă nu s-a anunţat Poliţia. Oamenilor le transmit un lucru, în loc să aştepte în interior, totuşi e mult mai bine dacă rămâi afară, nu ajungi mai repede dacă te îngrămădeşti înăuntru.”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID

După injecţie corpul tău face anticorpi, mai trebuie inclusiv o injecţie de reapel, care se face la două luni, altfel vaccinul e inutil. Trebuie să vaccinezi 70% din populaţie ca să avem un efect. Ce faci prin vaccinare e că te protejezi, cu cât se vaccinează mai mult. Cu cât numărul celor vaccinaţi va fi mai mare, cu cât reîntoarcerea la o viaţă normală va fi mai posibilă. Totul va fi transparent şi nu va exista nicio problemă şi îndoială. Ce folosim noi va folosi toată Europa. Niciun vaccin nu poate să nu aibă efecte secundare, dar asta nu trebuie să fie o piedică. Nici măcar nu ştim care e durata de impact a virusului asupra corpului. Sunt oameni de la un an de la infecţie care au sechele pulmonare. Virusul poate să aibă un impact serios, iar virusul poate să impiedice acest lucru.”, a adăugat acesta.

Cum vor fi sărbătorile anul acesta. Arafat spune că vom avea un Crăciun normal, dar restrâns

Trebuie să fim atenţi la mobilitate, de Crăciun. Riscul de răspândire e mai amre dacă invităm la noi pe cineva. Trebuie să invităm cât mai puţine persoane. Putem aveam un Crăciun normal, dar mai restrâns. Analizele spun că în ianuarie vine un nou val, dar totul depinde de om. De comportamentul fiecărui individ. Cea mai importantă parte e prevenirea.”, a spus Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre vaccinul anti-covid. Cât de sigur este şi câţi români vor fi vaccinaţi