Când va fi gata Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii ridicat de Fundația Mihai Neşu

Fostul fotbalist al clubului Steaua, Mihai Neșu speră ca în anul 2023 să fie inaugurat Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii ”Sântul Nectarie” ridicat de fundația sa în localitatea Cihei din județul Bihor.

02 ian. 2023, 21:35
Când va fi gata Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii ridicat de Fundația Mihai Neşu
Când va fi gata Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii ridicat de Fundația Mihai Neşu

Când va fi gata Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii ridicat de Fundația Mihai Neşu. Deși soarta a fost destul de nemiloasă cu el, Mihai Neșu nu a făcut din accidentul, care în urmă cu 12 ani i-a schimbat viața, o tragedie și a decis să se dedice ajutorării copiilor cu dizabilități pentru care a ridicat în localitatea Cihei, din Bihor un centru de recuperare.

Citește și Mihai Neşu, mărturisiri cutremurătoare de Crăciun. Ce lecţie de viaţă i-a oferit accidentul care l-a ţintuit în scaunul cu rotile

Când va fi gata Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii ridicat de Fundația Mihai Neşu

Complexul cuprinde cinci clădiri: bisericuța, o clădire pentru cazarea beneficiarilor, clădirea centrului de recuperare unde se vor desfășura toate terapiile, o arenă de echitație pentru hipoterapie și o clădire multifuncțională pentru ateliere, evenimente, workshop-uri. În jurul tuturor clădirilor va fi o grădină senzorială pentru terapii senzoriale, o gradină pentru terapie horticolă și multe alei, parcări.

Cu ajutorul donațiilor făcute de oamenii cu suflet mare Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii din Cihei este aproape gata, iar Mihai Neșu speră ca în anul 2023 să fie inaugurat.

”Dragi prieteni, la final de an dăm slavă lui Dumnezeu pentru tot ajutorul pe care ni l-a oferit în 2022 și vă mulțumim și vouă din suflet pentru tot sprijinul pe care ni-l acordați ca să putem să sprijinim copii cu dizabilități și să putem înainta și cu proiectul construcției complexului de recuperare pentru Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii din Cihei. Am avansat cu proiectul și cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul vostru sperăm ca anul care vine să putem să facem și inauguratea lui și să se folosească cât mai multă lume de ajutorul lui.

Vă dorim un 2023 cu bucurie și liniște sufletească și să auzim numai de bine!

Doamne ajută”, a spus Mihai Neșu în mesajul său de Anul Nou de pe Facebook.

Pensia infimă primită de Mihai Neşu după ce a rămas paralizat

Mihai Neșu a rămas paralizat în urma unui accident petrecut în urmă cu 12 ani, în timpul unui antrenament la Utrecht.

Mihai Neșu, în vârstă de 38 de ani, s-a accidentat în timpul unui antrenament, când juca pentru Utrecht. Acesta a rămas paralizat și beneficiază de pensie atât din partea statului român, cât și din partea celui olandez.

Neșu s-a consacrat în România la Streaua, FCSB de acum, iar acum primește în fiecare lună, din partea statului o pensie în valoare de 100 de euro și o pensie de însoțitor de 300 de euro. Din partea Olandei primește lunar 3.000 de euro.

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis că pot să rezist să fiu bine la mine în țară. Trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, a declarat Mihai Neșu la Antena 3.

Viața fostului fotbalist s-a schimbat radical în ultimii ani și a cunoscut foarte multe persoane cu dizabilități care au probleme financiare.

„Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le e de greu părinților lor să-i ajute și să le ofere toate condițiile. Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poți să nu le sesisezi.

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului. În primul rând ar fi frumos ca personaele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”, a adăugat Neșu.

Citește și Mihai Neșu, sfaturi pentru cei care se află în necaz sau depresie: ”Sunt momente în care nimeni nu poate să intre acolo în sufletul tău, să te ajute”