Mihai Neșu, sfaturi pentru cei care se află în necaz sau depresie: ”Sunt momente în care nimeni nu poate să intre acolo în sufletul tău, să te ajute”

Fostul fotbalist Mihai Neșu a participat sâmbătă,  la Cluj-Napoca la ”Întâlnirea tinerilor ortodocși” din Mitropolia Maramureșului și Sălajului, unde a susținut o susținut o conferință a Sala Sporturilor Horia Demian, unde le-a vorbit sutelor de tineri despre „Hristos – Cel mai bun prieten”.

27 aug. 2022, 21:52

Mihai Neșu a rememorat momentul cumplit care i-a schimbat viața și care l-a imobilizat într-un scaun cu rotile. Schimbările au fost mari pentru fostul stelist în decursul celor unsprezece ani, întrebarea „de ce eu?” fiind pe buzele acestuia mult timp.

Citește și Mihai Neşu, mărturii cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viaţa.”Când simțeam că nu mai pot, Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creștea speranța”

„Sfatul general e să ne apropiem de Hristos, de biserică, să avem un duhovnic, care să ne ajute prin harul lui Dumnezeu să depășim momentele grele. Sunt momente în viața noastră când avem o răscruce de drumuri și nu știm ce să facem; avem tot felul de simțăminte în sufletul nostru, unde doar Dumnezeu poate să vindece. El practic e vindecătorul sufletelor noastre”, le-a spus Neșu tinerilor participanți la întâlnire.

În tot acest timp, fostul fotbalist s-a străduit să se apropie cât mai mult de divinitate. Însă, a recunoscut că încă nu a ajuns la nivelul la care își dorește.

„Mă strădui să devină Hristos cel mai bun prieten al meu. Am observat din această experiență de 11 ani că sunt momente în care niciun om nu te poate ajuta, chiar dacă există, care ar vrea să te ajute. Sunt momente în care nimeni nu poate să intre acolo în sufletul tău, să te ajute, doar Hristos poate, fiindcă e o taină nevăzută și lucrează duhul sfânt. Am ajuns la concluzia că e cel mai de folos să fim prieteni cu Hristos. N-am reușit spre rușinea mea să ajung la nivelul la care-mi doresc, dar cred că atunci când ajungem să fim prieteni cu Hristos reușim să iubim la un nivel corect și pe cei din jurul nostru”, a spus fostul stelist.

Mihai Neșu le-a vorbit tinerilor din Mitropolia Maramureșului și Sălajului și despre viața sa de fotbalist dar și despre sacrificiile pe care le-a făcut în toată perioada sa de activitate.

„Viața de sportiv este foarte frumoasă și îți aduce bucurie. Dar este o viață destul de grea, necesită multe sacrificii pe care eu le-am făcut cu drag, dar după accident am descoperit o altă lume, în care poți să aduci folos oamenilor și prin alte lucruri. Bineînțeles, chiar dacă și în calitate de sportiv aduci bucurie oamenilor. Mă bucur chiar și acum de notorietatea de fotbalist. Dar simt că prin alte lucruri și prin ajutor mereu ai o bucurie și mulțumire mult mai mare decât toate performanțele pe care le-ai avea ca sportiv”, a concluzionat Mihai Neșu.

Citește și Mihai Neşu a trecut prin momente grele: „Am avut gânduri să nu îţi mai doreşti să trăieşti”