Când va fi gata Podul Brăila. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Parcă vorbesc despre persoane cu dublă personalitate!”

Stadiul lucrărilor la Podul de la Brăila, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din România, se află într-o situație incertă. 

22 sept. 2022, 13:47
Când va fi gata Podul Brăila. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Parcă vorbesc despre persoane cu dublă personalitate!”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, susține că informațiile pe care le transmite constructorul sunt contradictorii.

Oamenii de pe șantier susțin că obiectivul va fi gata până la finalul lui 2022, dar în comunicările scrise, antreprenorul susține că proiectul va fi dus la capăt abia peste câțiva ani, susține oficialul PSD.

„Când discut de Brăila parcă vorbesc de persoane cu dublă personalitate. Când merg acolo eu sau directorul general CNAIR sau primul ministru, ne spun că până la sfârşitul anului e dat în folosinţă. Luaţi declaraţiile constructorilor, chiar şi imaginile. Apoi ne trimite hârtii. Una spune de fiecare dată când mergem acolo, apoi trimit hârtii în care ne spun că termină peste 3 ani.

Am trimis şi eu şi directorul general de la CNAIR consilieri şi o echipă să evaluăm, că deja… Săptămâna vitoare sunt acolo”, a declarat Sorin Grindeanu, joi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă.

 

Sorin Grindeanu aruncă vina pe constructorul de la Podul Brăila

 

În opinia lui Sorin Grindeanu, constructorul oferă declarații contradictorii cu un scop precis.

„Înscriu această adresă, înainte de a merge acolo, la Brăila, într-un tertip pe care încearcă să îl facă această companie. Eu sper, dar concluziile le voi trage cu colegii mei”, a transmis Grindeanu.

Podul Brăila este deja în mare parte realizat.

„Cred că aţi văzut că podul este, cel puţin secţiunea de pod, nu şi partea de drumuri de acces, este realizată în proporţie mare. Lăsaţi-mă să trag concluziile cand voi merge acolo. Dar e aşa, cel puţin ciudat.

Am fost cred că de trei ori de când am preluat mandatul, premierul a fost o dată, reprezentanţii Ministerului Transporturilor de multe ori, declaraţiile constructorului le ştiţi, au fost cu finalul anului, hârtia cu 3 ani pare ciudată”, a mai precizat Grindeanu.