Când va fi introdusă dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall-uri?

Autoritățile se gândesc la introducerea dovezii vaccinării pentru accesul în restaurante, hoteluri sau mall-uri, mai ales că alte state au luat deja această decizie.

26 iul. 2021, 15:59
Când va fi introdusă dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall-uri?

Autoritățile române dezbat ideea introducerii dovezii de vaccinare pentru a stimula campania de vaccinare. Condiția ar fi contestată la nivel european, cu toate că unele state au dat deja undă verde.

Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a precizat că măsura e dezbătută în Coaliţie şi va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală.

„Ţine de etică şi cum abordez eu o astfel de politică de sănătate publică şi vedem că lucrurile variază de la o ţară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăţi în parte şi de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.(…) Sunt decizii importante, care ne afectează viaţa fiecăruia şi nu am vrea să le comunicăm mai devreme faţă de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informaţii parţiale”, a precizat oficialul, în cadrul unei emisiuni TV.

„Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viaţa fiecăruia dintre noi şi aş vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menţinem seriozitatea şi fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a adăugat secretarul de stat Andrei Baciu.


loading...