Când va fi învestit Nicuşor Dan ca primar general al Capitalei. Anunţul politicianului

Nicuşor Dan a declarat la B1 faptul că "foarte probabil" în cursul zilei de vineri va învestit în funcţia de primar general al Capitalei. Acesta a precizat faptul că a început să pregătească primele zile de mandat.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 18:43
Când va fi învestit Nicuşor Dan ca primar general al Capitalei. Anunţul politicianului

„Foarte probabil vineri voi fi învestit primar general. Alegerile s-au terminat de două săptămâni, am început să îmi pregătesc primele zile pentru primărie. O să fie nişte probleme grele – o să fie problema financiară, o să fie coronavirusul, problema termoficării – astea cele urgente şi mai sunt multe altele”, a afirmat Nicuşor Dan, luni seară, la B1 TV, transmite Agerpres , a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicușor Dan a devenit oficial primarul general al Capitalei. Tribunalul București l-a validat în funcție

Luni, Nicuşor Dan a fost validat de către Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal”, se arată în decizia tribunalului.

Conform datelor finale transmise de Autoritatea Electorală Permanentă, Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL, USR și PLUS, a înregistrat 42,81% din voturi (282.631).

Imediat după se clasează Gabriela Firea, din partea PSD, care a obținut 37,97% din voturi, mai exact 250.690 de votu


loading...