Când va începe cea de-a treia etapă de vaccinare din România. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România anunță că vaccinarea populației generale va începe în luna aprilie, când vor fi deschise toate cabinetele de vaccinare din țară.

23 feb. 2021, 14:44
Când va începe cea de-a treia etapă de vaccinare din România. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Când va începe cea de-a treia etapă de vaccinare din România. Valeriu Gheorhiță susține că în luna iulie se va ajunge la o vaccinare a 50% din populația României, iar pragul de 70% va fi atins în luna septembrie. Conform acestuia, România va avea suficiente doze pentru a atinge pragul de 70% din populație vaccinată împotriva COVID.

”În luna aprilie intentionam să deschidem toate cabinetele de vaccinare, dar și debutul celei de-a treia etape de vaccinare. În luna septembrie vom atinge pragul de 70%, în timp ce în luna iulie ar trebui să ajungem la 50%. Datele ne arată că vom avea un număr suficient de doze” , a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte şi: De miercuri începe vaccinarea angajaţilor din învăţământ. Valeriu Gheorghiţă: 60.000 de persoane vor fi vaccinate până în 10 martie

Când va începe cea de-a treia etapă de vaccinare din România. Peste 4.000 de persoane au fost confirmate cu COVID după vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că un număr de 3.969 de persoane au fost confirmate cu coronavirus după ce le-a fost administrată prima doză a vaccinului COVID. După cea de-a doua doză au fost confirmate 446 de persoane. Valeriu Gheorghiță a vorbit în cadrul conferinței de presă despre vaccinarea personalului din învățământ, despre evaluarea impactului vaccinării pentru persoanele care efectuează dializă cronică, cazurile confirmate după vaccin și despre bilanțul vaccinării

Acesta a anunțat că peste 4.000 de români au fost confirmați cu coronavirus după administrarea atât a primei doze de vaccin, cât și după a doua. Mai exact, 3.969 de persoane au fost confirmate după prima doză, iar 446 după cea de-a doua. De asemenea, peste 810.000 români au fost vaccinați împotriva COVID.

„Un al treilea lucru este legat de persoanele confirmate cu COVID după prima sau a doua doză. După prima doze, aproximativ 3.969 de de persoane au fost testate pozitiv, 95% dintre acestea fiind vaccinate cu Pfizer, 4,06 cu Moderna și 0,40 cu Astrazeneca. Persoanele respective au fost diagnosticate în perioada de timp în care nu s-au produs anticorpi. 1.522 dintre persoanele diagnostice s-au prezentat deja pentru rapel. De asemenea, 446 de români vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV2 după momentul vaccinării” , a declarat Valeriu Gheorghiţă.