Când vor intra banii pe cardurile de energie! Adrian Câciu a făcut anunțul mult așteptat de românii

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat data la care românii vulnerabili vor primi banii pe cardurile la energie pentru a-și achita facturile.

05 sept. 2023, 10:23
Când vor intra banii pe cardurile de energie! Adrian Câciu a făcut anunțul mult așteptat de românii
Când vor intra banii pe cardurile de energie! Adrian Câciu a făcut anunțul mult așteptat de românii

Când vor intra banii pe cardurile de energie! Adrian Câciu a declarat marți dimineață că românii vor primi banii pe cardurile de energie pe data de 15 septembrie.

Citește și Adrian Câciu și-a intrat în rol la Fonduri Europene și așteaptă o nouă rată din PNRR: ”Până la sfârșitul lunii să încasăm acești bani. Săptămâna viitoare Comisia trebuie să evalueze cererea”

Când vor intra banii pe cardurile de energie!

”Pe 15 septembrie încărcăm voucherele de energie cu tranșa a doua, în valoare de 700 de lei (…) Din prima tranșă a fost cheltuit aproape 1 miliard, iar restul banilor au rămas pe carduri și pot fi folosiți în continuare”, a declarat Adrian Câciu.

În aceste momente, în România peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei.

Acest ajutor se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare, și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Potrivit autorităților, până în aceste momente au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

De asemenea, sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe.

Prima tranșă de bani, de 700 de lei, s-a acordat începând cu luna februarie 2023, iar cea de-a doua se acordă începând cu luna septembrie 2023.

15.600 familii și-au achitat facturile pentru lemne de foc prin intermediul cardurilor de energie

Din cei 2 milioane de beneficiari ai cardurilor, 15.600 și-au compensat, cu ajutorul cardurilor de energie, costul lemnelor de foc, valoarea totală a plăților ajungând la 10,5 milioane lei.

Până în prezent, au fost emise și distribuite aproximativ 2,1 milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili. Până în prezent au fost soliționate peste 11.000 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Citește și Adrian Câciu, veşti bune de la Bruxelles: România va beneficia de o finanţare de 1,4 miliarde de euro