Candidat la obţinerea permisului de conducere, prins după ce a oferit 300 euro mită examinatorului

Un bărbat din Galaţi este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a încercat să ofere 300 de euro pentru obţinerea permisului de conducere, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

RomaniaTV.net
02 iul. 2018, 08:01
Candidat la obţinerea permisului de conducere, prins după ce a oferit 300 euro mită examinatorului

Potrivit sursei citate, bărbatul a oferit suma de 300 euro unui agent examinator, cu scopul ca acesta să-i faciliteze promovarea probei de traseu.

„În fapt, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Galaţi, în timp ce era în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu cu privire la examinarea aptitudinilor de condus ale unui candidat la promovarea probei de traseu a examenului auto, a găsit în dosarul de şcolarizare, primit de la cursant chiar înainte de începerea probei, suma de 300 de euro”, se precizează în comunicat.

Agentul examinator a sesizat situaţia la DGA, care, de asemenea, a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, precizează sursa citată.