Candidata Franţei pentru postul de comisar european primeşte o a doua şansă din partea Parlamentului European

Parlamentul European are în vedere o a doua serie de audieri cu scopul de a da o nouă şansă candidatului francez Sylvie Goulard şi altor candidaţi la posturi de comisari europeni care au fost respinşi iniţial, potrivit unor surse parlamentare.

RomaniaTV.net
03 oct. 2019, 18:16
Candidata Franţei pentru postul de comisar european primeşte o a doua şansă din partea Parlamentului European

Potrivit unuor surse parlamentare citate de AFP, săptămâna viitoare, ar urma să mai fie audiaţi cinci candidaţi.

Nouăsprezece dintre ei au fost audiaţi în această săptămână de către aleşii europeni, dar trei dintre ei nu au reuşit să convingă: franţuzoaica Sylvie Goulard, suedeza Ylva Johansson şi polonezul Janusz Wojciechowski.

Suedeza, candidată pentru a Afaceri interne, şi polonezul pentru Agricultură, au fost respinşi, pentru că nu ar avea capacitatea de a-şi gestiona portofoliile, după cum a subliniat un eurodeputat din grupul Partidului Popular European, prima forţă în Parlament.

Problema franţuzoaicei Sylvie Goulard pare să fie alta. Aceasta ar putea gestiona cu succes portofoliul Pieţei Interne, al Industriei şi al Apărării, însă are probleme de integritate.

„Sylvie Goulard trebuie să explice Parlamentului pentru ce vizează un post de comisar european în pofida problemelor judiciare care au constrâns-o să demisioneze din postul său de ministru în Franţa”, a subliniat el. 

„Nu avem nevoie de o Superwoman. Avem nevoie de un comisar căruia scandalurile să nu-i pună în pericol importante proiecte pentru piaţa internă a UE”, a avertizat PPE într-un comunicat publicat pe contul său Twitter.

Sylvie Goulard este anchetată în Franţa pentru utilizarea finanţărilor europene acordate aleşilor din MoDem (Mişcarea Democrată Franceză) în Parlamentul European pentru asistenţii lor. O anchetă similară a fost deschisă de Oficiul antifraudă al UE, OLAF.

Corupţie în Parlament: s-a închis un dosar dosar de angajări fictive care deranja candidata pentru Comisia Europeană

Votul de învestitură al noii Comisii Europene, prezidată de nemţoaica Ursula von der Leyen, este prevăzut să aibă loc în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European în 21-24 octombrie la Strasbourg.