Candidaţi la JIHAD: Australia a înfiinţat un SERVICIU SPECIAL

Publicat: Marţi, 26 August 2014 08:43 // Actualizat: Marţi, 26 August 2014 08:43 // Sursa: romaniatv.net

Australia a anunţat, marţi, înfiinţarea unui serviciu specializat de anchetă şi intervenţie pentru neutralizarea candidaţilor la jihad în Siria şi Irak, informează AFP, citată de Agerpres.

Foto: Reuters

Abilitată să-i supravegheze, să-i interpeleze şi să-i urmărească în justiţie pe presupuşii candidaţi la plecare în teritoriile de război din Orientul Mijlociu (OM), această unitate va centraliza activităţi ale mai multor agenţii de securitate abilitate.

Premierul australian Tony Abbot a decis alocarea a 64 de milioane de dolari australieni (45 de milioane de euro) pentru prevenirea şi reprimarea recrutării de tineri australieni la jihad, peste cele 630 de milioane anunţate în iulie în scopul întăririi luptei antiteroriste.

Citeşte şi Jurnalistul american DECAPITAT de Statul Islamic, supus la CHINURI DE NEDESCRIS

În jur de 60 de australieni luptă, în prezent, în rândurile Statului Islamic (SI) în Irak şi Siria, iar alţi circa 100 îşi aduc sprijinul logistic sau financiar din Australia, a subliniat Abbot.

Citeşte şi Răpit de Al-Qaida şi eliberat după doi ani. Povestea americanului a cărui răpire a fost ţinută în secret

Pe lângă latura politică şi judiciară a planului guvernamental anti-jihad, Abbot a precizat că o parte dintre fonduri se va duce direct către tinerii în curs de recrutare, sub formă, de exemplu, de ajutor la formarea profesională şi angajare.

Reîntoarcerea jihadiştilor proveniţi din ţările occidentale, după trecerea lor prin Siria, constituie, în opinia responsabililor în domeniul antiterorist, principalul risc de atentat.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 aug 08:59
...candidaţilor la jihad în Siria şi Irak, informează AFP, citată de Agerpres. Citește mai departe… …read more ...
26 aug 08:54
... Australia a anunţat, marţi, înfiinţarea unui serviciu specializat de anchetă şi intervenţie pentru...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H