Val de EXECUŢII SÂNGEROASE în Siria. Jihadiştii din Statul Islamic au ucis 18 oameni, apoi i-au CRUCIFICAT

Jihadişti ai grupării Statul Islamic (SI) au executat în ultimele ore 18 oameni în mai multe provincii siriene, după care au crucificat majoritatea cadavrelor pe motiv că victimele ar fi colaborat cu regimul de la Damasc, a informat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH)

RomaniaTV.net
23 aug. 2014, 13:00
Val de EXECUŢII SÂNGEROASE în Siria. Jihadiştii din Statul Islamic au ucis 18 oameni, apoi i-au CRUCIFICAT

Doi bărbaţi au fost asasinaţi şi crucificaţi vineri într-un parc public din provincia siriană Deir al Zur (est), sub acuzaţia că ar fi făcut parte dintr-o miliţie apropiată regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad. În această zonă, grupul radical a mai executat trei bărbaţi, unul în localitatea Al Naim şi doi în Hatla, invocând aceleaşi motive.

Un luptător rebel şi un lider al Frontului Al Nura (filiala Al Qaida în Siria) au fost ucişi în localitatea Al Hisan, în vestul provinciei Deir al Zur, ‘din raţiuni morale’. Cadavrele celor doi au fost crucificate şi expuse public timp de trei zile, potrivit OSDH, care şi-a însoţit comunicatul de presă cu câteva fotografii de la locul crimei.

HORROR: Jurnalist american, decapitat ca răzbunare pentru intervenţia SUA în Irak VIDEO

Jihadiştii au mai executat doi bărbaţi în oraşul Tal Abiad, în provincia Al Raqa, pentru că ar fi amplasat dispozitive explozive în localitate. Aceeaşi soartă au avut-o alţi trei bărbaţi – dar care ulterior au fost şi crucificaţi – în oraşul Bazaa, în estul provinciei Alep (nordul Siriei), cei trei fiind acuzaţi că au luptat împotriva SI şi de colaboraţionism cu regimul sirian.

Asasinarea jurnalistului James Foley: PRIMUL ATAC TERORIST al Statului Islamic împotriva Americii

Doi luptători rebeli sirieni au fost ucişi şi crucificaţi în localitatea Madiat al Mayadin, din Deir el Zur, acuzaţi fiind de apostazie şi de apartenenţă la grupări care luptă împotriva SI. Pentru această ultimă acuzaţie au fost executaţi patru bărbaţi în Al Shadadi, unul dintre bastioanele SI din provincia Al Hasaka.

Totodată, SI l-a informat pe tatăl unei femei medic că i-au răpit fiica în urmă cu câteva zile în Deir al Zur şi apoi au executat-o pe motiv că ‘formase o celulă de spionaj în favoarea regimului’.