Candidaţi la prezidenţiale, anchetaţi penal. Riscă să ajungă după gratii pentru falsificare de semnături

Publicat: Joi, 03 Octombrie 2019 09:42 // Actualizat: Joi, 03 Octombrie 2019 11:04 // Sursa: romaniatv.net

Poliţia a început cercetările în dosarul candidaţilor care au falsificat semnături pentru prezidenţiale. Opt candidaţi sunt pe lista poliţiştilor de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă şi închisoarea de la 3 luni la doi ani cu executare pentru fals în acte.

Biroul Electoral Central a făcut plângere împotriva mai multor candidați la alegerile prezidențiale. BEC acuză mai mulţi candidaţi înscrişi la alegerile prezidenţiale că au depus semnături false de susţinere.

"Luând în considerare cele reținute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidații Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Național), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănașu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000, membrii BEC au înțeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menționate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, a transmis BEC.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H