Candidaţii la examenul de directori de şcoli au primit o parte din întrebările şi răspunsurile date la proba scrisă înainte

Proba scrisă pentru posturile de director din școlile unde mandatele expiraseră a avut loc pe 14 februarie 2019. Această probă a avut 40 de întrebări de tip grilă. Cu două săptămâni înainte de test, Ministerul Educației a transmis printr-o adresă, inspectoratelor și apoi candidaților la aceste posturi, o serie de ”modele de itemi”, cu tot cu răspunsuri, informeaza edupedu.ro. Majoritatea acestora s-au regăsit și în varianta dată la examen, potrivit documentelor oficiale publicate pe subiecte.edu.ro.

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 14:45
Candidaţii la examenul de directori de şcoli au primit o parte din întrebările şi răspunsurile date la proba scrisă înainte

Varianta dată la concursul de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct de școală a fost cea cu numărul I. La proba scrisă, susținută pe 14 februarie, candidații au primit subiecte de tip grilă, asemănătoare cu cele date în anii 2017-2018. Subiectele sunt din două cărți date ca bibliografie și din legislația din domeniu.

Pe 28.01.2019, cu 17 zile înainte de examenul pentru directori, Ministerul Educației a trimis Adresa nr 56/DGMSPP către Inspectorarele Școlare Județene cu ”Modele de itemi exemplificativi de verificare pentru pregătirea probei scrise din cadrul concursului naţional de ocupare a funcţiilor de director şi director din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea ianuarie-februarie 2019”. Aceste modele conțineau și rezolvarea (fiind test grilă era vorba despre indicarea răspunsului corect a., b. sau c., plus sursa bibliografică).

Continuarea AICI