Mona-Lisa Neagoe, candidatul PNL, cele mai multe voturi pentru postul de judecător CCR

Senatorii juriști i-au audiat, marţi, pe candidații înscriși pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, post rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă. PNL a reuşit să-şi impună candidatul, în defavoarea celui propus de PSD. Astfel, Mona-Lisa Neagoe a obţinut cele mai multe voturi pentru a ocupa postul de judecător al CCR.

17 feb. 2015, 09:25

Candidatul PNL pentru funcţia de judecător al CCR, Mona-Lisa Neagoe, a obţinut, în Comisia Juridică, mai multe voturi decât candidatul propus de PSD, Simona Maya Teodoroiu.

Trei candidaţi au intrat în cursa pentru postul de judecător lăsat liber de Toni Greblă şi au fost audiaţi de Comisia Juridică: Simona Maya Teodoroiu, din partea grupului PSD, Mona-Lisa Neagoe, din partea grupului PNL şi senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa, membru al Comisiei juridice a Senatului, care și-a anunțat candidatura pentru acest post, joia trecută, în plenul Senatului.

Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obţinut 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă.  Potrivit România TV, alături de senatorii PNL au votat şi cei ai UDMR.

CITEŞTE ŞI Senatorii aleg miercuri un nou judecător la CCR

Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totodată, senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă.

Decizia finală privind judecătorul CCR va fi luată în plenul Senatului. 

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că toate cele trei candidaturi vor fi înaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curţii Constituţionale

Pentru această funcție și-a depus candidatura și un notar, domiciliat în Urziceni, Laurențiu Dan, care a solicitat sprijin din partea grupului PSD. Acesta însă nu s-a prezentat la audiere și nici nu a depus la Comisie un dosar complet.