Candidatul AUR la prezidenţiale va suferi de „sindromul Vadim”, avertizează George Simion: „Sper ca românii să nu mai voteze iar Iliescu!”. Liderul AUR, scandal cu plicuri cu bani în Parlament

Liderul AUR George Simion a declarat marţi, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea această posibilitate, dar acum nu o mai exclude în totalitate, pentru că nu ştie în ce formulă se va candida în 2024.

08 feb. 2023, 18:47
Candidatul AUR la prezidenţiale va suferi de „sindromul Vadim”, avertizează George Simion: „Sper ca românii să nu mai voteze iar Iliescu!”. Liderul AUR, scandal cu plicuri cu bani în Parlament

George Simion a explicat că încă nu-i este clar dacă din partea celorlalte formaţiuni vor intra în cursă preşedinţii partidelor sau personalităţi din afara sferelor politice, o decizie privind candidatul AUR urmând a fi luată după alegerile europarlamentare.

”Nu aş putea să vă dau un răspuns. Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate, pentru că nu ştim în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor candida preşedinţii de partid pentru a potenţa partidele, sau personalităţi. Noi vom lua o decizie după alegerile europarlamentare, când vom avea  radiografie exactă”, a spus liderul AUR.

Simion a menţionat că ”sunt primele alegeri prezidenţiale pe care le are în faţă ca om politic şi este curios cum se vor desfăşura”.

El a mai spus că în mod sigur candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va avea acest stigmat al ”unui nou Vadim”. ”Este jocul pe care PSD şi-l doreşte, să joace acelaşi scenariu ca şi cu Vadim, suntem conştienţi dar sperăm ca România să nu îl aleagă în continuare pe Iliescu”, a comentat el.

”Suntem extremişti doar în mintea unor adversari politici care vor să ne pună undeva la colţ şi să ne ducă în turul doi de scrutin şi să ne folosească”, a mai arătat Simion.

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat miercuri că deputatul PNL Florin Roman „a tergiversat intenţionat” crearea Comisiei de anchetă privind achiziţiile din timpul pandemiei, susţinând că are informaţii referitoare la „un consilier al ministrului Bode” care ar fi implicat într-un dosar penal privind achiziţiile de măşti.

Citeşte şi: Cărbunaru, despre anunţul OMV cu privire la taxa de solidaritate: „Vă asigur că legislaţia din România va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”

„Domnul deputat Florin Roman, care a tergiversat intenţionat crearea acestei comisii, a invocat faptul că această comisie deja şi-a depăşit termenul de funcţionalitate şi trebuie să ceară în Biroul permanent o extindere, o prelungire a acestui termen. Deci trei luni de zile în care majoritatea timpului nu a avut conducere şi fără regulament, această comisie nu a funcţionat, dar domnul Florin Roman spune că a ieşit din termen. Avem informaţii că inclusiv un consilier al ministrului Bode este implicat într-un dosar penal cu privire la achiziţii de măşti. Dincolo de Unifarm, dincolo de Romarm, se ajunge şi la consilieri de miniştri şi cu siguranţă se va ajunge şi la miniştri, dacă suntem lăsaţi să îi chemăm la audieri”, a precizat Simion, la o conferinţă de presă.

Simion a adăugat că este pentru ultima oară când acuză public PSD şi PNL pentru modul în care tergiversează desfăşurarea acestei comisii, context în care a prezentat un plic cu bani, spunând că fiecare deputat,” inclusiv cei care sunt în Comisia de anchetă şi care nu vor să muncească”, primesc aceste bancnote.

„În toate aceste plicuri sunt bani pe care îi primeşte fiecare deputat, inclusiv deputaţii care sunt în Comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei, deputaţi care nu vor să muncească pentru că de trei luni de zile nu au putut adopta un regulament şi vor să tergiverseze. Îi aduc aminte domnului Florin Roman când ne prezenta uleiul şi făina şi preţurile de la ulei şi de la făină, că românii în marea lor majoritate câştigă doar trei bancnote din acestea. Ăştia sunt banii pe care parlamentari care nu lucrează în Parlamentul României îi primesc din partea românilor. E sper ultima oară când acuz public felul în care PSD şi PNL tergiversează lucrările. Măcar dacă sunt bine plătiţi parlamentarii să vină la muncă şi să facă ceea ce le cer românii”, a transmis George Simion.

Potrivit acestuia, la iniţiativa AUR, în Parlamentul României s-a format Comisia de anchetă cu privire la achiziţiile din timpul pandemiei, care a fost înfiinţată printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor în 2021.

„A avut o conducere în 20 decembrie abia anul trecut şi ieri trebuia să se desfăşoare şedinţa prin care adoptam regulamentul şi convocam unele persoane la audieri la această comisie. Am vrut să cerem în Biroul permanent de astăzi prelungirea cu 60 de zile a comisiei, poate totuşi venea un ministru al Sănătăţii la audieri, au spus că a venit hârtia de abia astăzi şi să o lăsăm pentru Biroul permanent de luni, astăzi este miercuri. Miercuri, joi, vineri, comisia putea să funcţioneze”, a conchis Simion.

Citeşte şi: Rareş Bogdan s-a dezlănţuit la adresa miniştrilor liberali, în frunte cu Virgil Popescu: „V-aş fi călcat în picioare pe jumătate dintre voi. La ce porcării faci, băi, nea Virgile!”