Candidatul-clonă de la Buzău, scos din cursă de către instanţă

Clonele politice nu au voie la alegeri. Instanţa a rezolvat dilema candidaţilor cu acelaşi nume pentru consiliul judeţean Buzău. Preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, s-a trezit că un tânăr de 24 de ani, cu acelaşi nume, candidează ca independent. Cei doi s-au judecat, iar magistraţii i-au interzis tânărului să candideze, pe motiv că are doar opt clase şi a strâns semnături false de susţinere.

RomaniaTV.net
06 mai 2012, 15:07
Candidatul-clonă de la Buzău, scos din cursă de către instanţă

Decizia a fost luată de către instanţă în urma audierii lui Victor V. Mocanu, acesta fiind vizibil emoţionat de situaţia în care se afla. Când a fost întrebat unde şi-a făcut studiile acesta a răspuns: „În Buda. Comuna Bacău, judeţul Buda”. „Aţi lucrat in construcţii, muncă necalificată şi tot ce se poate face în construcţii”, a constatat judecătorul, în urma analizei „CV-ului” candidatului.

„Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean susţine că scandalul a fost regizat. Contracandidatul cu acelaşi nume urma doar să provoace confuzie la urne. „În spatele acestui copil se află cineva. Şi acel cineva a avut acces la listele electorale mai vechi şi, pe baza lor, a fabricat listele de susţinere”, a spus avocatul preşedintelui CJ Buzău, Victor C. Mocanu.

La ieşirea din tribunal, tânărul a fost huiduit de oameni. „Bă, ciobanule, bă du-te la tine la Bacău acolo”, a spus un băştinaş.

Decizia tribunalului Buzău poate fi contestată cu recurs.