Candidatul învins de un mort, la Deveselu, încearcă să găsească explicaţiile eşecului. „Oamenii au votat cu buzunarul”

Manuel Dumitru Nică, candidatul învins de un mort la alegerile pentru primăria comunei Deveselu, a vorbit despre rezultatele scrutinului în care a ieşit, în mod curios, pe locul al doilea.

28 sept. 2020, 14:05
Candidatul învins de un mort, la Deveselu, încearcă să găsească explicaţiile eşecului. „Oamenii au votat cu buzunarul”

Manuel Dumitru Nică a obţinut 388 de voturi din cele 1.600 valabil exprimate introduse în urne duminică, 27 septembrie, la Deveselu. Ion Aliman, candidatul decedat, a obţinut în schimb 1.057, iar cel de-al treilea clasat, Ion Păun, doar 207.

În Deveselu votul a fost unul politic (…) Se pare că PSD-ul a ales această variantă de a putea merge şi a putea numi un alt candidat. Deveselu a votat cu buzunarul şi oamenii şi-au exprimat dorinţa de a merge în continuare cu Partidul Social Democrat, lucru pe care eu îl respect„, a declarat Nică, el subliniind că nu va lua parte la alegerile viitoare pentru funcţia de primar, în urma experienţei de duminică.

Citeşte şi Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, are un corespondent român în Germania. Cine este primarul care a câştigat împotriva extremei drepte

Manuel Nică a considerat iniţial că va fi o competiţie dreaptă, normală. „Pe măsură ce ne apropriam de ziua alegerilor, semnalele erau clare. Ieri (n.r. – duminică) am sperat şi am votat pentru normalitate, pentru a nu intra în istoria ţării ca…„, a lăsat Nica nerostită fraza. „Sunt dezamăgit, bineînţeles! (…) Cel puţin la următorul tur de scrutin nu voi candida, voi lăsa PSD să desemneze un candidat”, a mai spus Nică.