Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, are un corespondent român în Germania. Cine este primarul care a câştigat împotriva extremei drepte

În 2019 un român a fost ales primar în Goerlitz, oraș din estul Germaniei, după ce l-a învins în turul al doilea al alegerilor locale pe reprezentantul extremei drepte.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 06:19
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, are un corespondent român în Germania. Cine este primarul care a câştigat împotriva extremei drepte

Octavian Ursu s-a stabilit în 1990 în Görlitz, s-a înscris în partidul de guvernământ CDU şi a reuşit să-l învingă pe politicianul de la AfD după ce acesta obţinuse cele mai multe voturi în primul tur.

Românul a fost sprijinit în turul al doilea de celelalte partide, care s-au temut că Görlitz va deveni primul oraş german condus de un extremist de dreapta. În plus, Octavian Ursu a fost susţinut şi de actori, regizori şi scenarişti, în contextul în care industria filmului este o sursă importantă de venit pentru Görlitz. Este oraşul în care s-au filmat mai multe pelicule de succes. Printre ele, „Inglourious Basterds” şi „The Monuments Men”.

De profesie muzician, Octavian Ursu a obţinut în turul al doilea 55,1% din voturi. În primul tur, desfăşurat la 26 mai, reprezentantul AfD, fostul poliţist Sebastian Wippel, câștigase 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creştin-democraţilor obţinuse 30,3% din sufragii.

La alegerile locale de duminică, Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS, a câştigat fotoliul de primar al Timişoarei şi a sărbătorit victoria alături de susţinătorii săi în Piaţa Victoriei din oraş.

Dominic Samuel Fritz nu avea un loc de muncă, înainte de alegeri, el fiind ajutat financiar de prietenii din USR. În ultimul an s-a concentrat exclusiv pe candidatura la Primăria Timişoara. Conform declaraţiilor sale, el provine dintr-o familie cu 8 copii, din Germania. La 19 ani a venit la Timişoara pentru a face voluntariat la o casă de copii. A studiat Ştiinţe Politice, iar în perioada 2016-2019, a fost şeful de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei Horst Köhler.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Târgu Mureş are primar nou, după 20 de ani